Световни серии по картинг стартираха от Благоевград

Mарио Динолов от Перник спечели първия кръг от световните серии по картинг за аматьори, провел се на пистата край Благоевград

Световни серии по картинг стартираха от Благоевград

Mарио Динолов от Перник спечели първия кръг от световните серии по картинг за аматьори, провел се на пистата край Благоевград.

Втори е Веселин Паунов, а трети Михаил Ангелов, и двамата от София. Състезанието в Благоевград, организирано от Fdkart, бе първото за сезона в България от световните SODI серии, които се провеждат на 79 писти с над 11 000 пилоти и е открит шампионат за любители на картинга, обясни един от съорганизаторите на събитието Георги Маждраков. Според него всеки може да се включи в световните серии, провеждани в България, срещу минимална такса. Крайният победител след деветте кръга отива догодина на финала на Sodi world series в Париж.

23-ма състезатели от цялата страна участваха в първия от деветте кръга, разделени в три серии. Първите двама във всяка от тях, както и най-добрите две времена от третите оформиха финалната. Една десета от секундата раздели победителя Динолов и подгласника му Паунов, тъй като още от старта перничанинът поведе и не даде нито един шанс в десетте обиколки на столичанина, за да го изпревари.

Победителите награди организаторът Димитър Виячки, след което като на всяко състезание с вой на двигатели се разливаше шампанско.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки