Шалке 04 си гарантира третото място в Германия след успех над Херта (видео)

Тимът от Гелзенкирхен спечели с 4:0 срещу берлинския отбор

Шалке 04 си гарантира третото място в Германия след успех над Херта (видео)

Отборът на Шалке 04 си гарантира третото място в подреждането на Първа Бундеслига на Германия, след като днес спечели с 4:0 срещу борещия се за оцеляване тим на Херта (Берлин). Двубоят се проведе на „Фелтинс Арена” и бе от предпоследния 33-ти кръг на немското първенство.

След днешния успех Шалке 04 вече има актив от 61 точки и е на 4 пред Борусия (Мьонхенгладбах), а при оставащия един кръг до края на сезона тимът от Гелзенкирхен няма как да бъде изместен от третото място. Това значи, че Шалке 04 се класира директно за груповата фаза на Шампионската лига през следващия сезон.

Иначе в днешния двубой на „Фелтинс Арена”, „кралско-сините” бяха по-добрият тим и заслужено спечелиха трите точки. В началните минути нямаше много интересни моменти пред двете врати, но постепенно домакините започнаха по-често да поглеждат към вратата на съперника и усилията им доведоха до резултат в 32-ата минута, когато Жоел Матип подаде към Клаас-Ян Хунтелаар, който прати кълбото в мрежата на гостите, давайки аванс от един гол на своя тим.

През второто полувреме и двата отбора имаха добри голови възможности, но по-чистите положения бяха за домакините. Авансът на Шалке 04 набъбна на два гола в 73-ата минута, а точен за 2:0 бе Люис Холтби. Преднината на „кралско-сините” стана класическа в 84-ата минута, след като Раул също успя да се разпише.

Четвъртият гол пък падна в 87-ата, след като топката бе центрирана в наказателното поле на Херта, Раул отклони кълбото, а то бе пратено от Клаас-Ян Хунтелаар в мрежата на гостуващия тим.

По този начин задачата на Херта да се спаси стана още по-трудна. В момента тимът от Берлин е на предпоследното 17-то място с 28 точки, като изостава с 2 от Кьолн, който заема 16-ата позиция. Завършилият на нея отбор се изправя в два плейофни мача срещу тима, финиширал на третото място във Втора Бундеслига, а в най-добрия случай Херта може да бъде именно на това 16-то място в крайното подреждане на Първа Бундеслига.

В последния кръг от сезона в елита на Германия Шалке 04 гостува на Вердер (Бремен), а Херта (Берлин) приема на свой терен Хофенхайм.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки