Кьолн продължава да се приближава с пълна сила към Втора Бундеслига

Борусия (Мьонхенгладбах) загуби шансове за третото място в Първа Бундеслига след равенство с Аугсбург

Кьолн продължава да се приближава с пълна сила към Втора Бундеслига

Отборът на Кьолн продължава да е несигурен за бъдещето си в немския елит, след като днес загуби с 1:4 гостуването си на Фрайбург от предпоследния 33-ти кръг на Първа Бундеслига.

Домакините от Фрайбург водеха с 1:0 на почивката на мача, след като Менсур Муйджа успя да прати кълбото в мрежата на Михаел Рензинг в 36-ата минута. Надеждите на Кьолн, че ще измъкне нещо от срещата се възвърнаха почти веднага след подновяването на играта през втората част. Лукас Подолски успя да се разпише за 1:1 в 47-ата минута.

До края на срещата обаче Фрайбург достигна до три попадения. Първо, в 54-ата минута, Карим Геде направи резултата 2:1. В 84-ата Даниел Калигиури реализира третото попадение за домакините, а крайното 4:1 бе оформено от Себастиан Фрайс в продължението на срещата.

Така Кьолн остава с актив от 30 точки и продължава да е на 16-ата позиция, където в най-добрия случай може да се намира в крайното класиране на Първа Бундеслига. В случай, че завършат 16-ти в крайното подреждане, „козлите” ще се изправят в два плейофни мача срещу финиширалия на третото място във Втора Бундеслига отбор.

Фрайбург, който си бе гарантирал оцеляването в немския елит още преди изиграването на днешния двубой с Кьолн, вече има 40 точки и се намира на 12-ото място.

В друг мач от 33-ия кръг Борусия (Мьонхенгладбах) и Аугсбург не излъчиха победител, като срещата на „Борусия-Парк” завърши при резултат 0:0.


По този начин Борусия загуби шансове да финишира на третото място в крайното класиране, което праща директно в груповата фаза на Шампионската лига през следващия сезон, след като е с актив от 57 точки и изостава с 4 зад третия Шалке 04 един кръг преди края на шампионата.

След спечелената точка днес Аугсбург пък си гарантира оцеляването в елита на Германия, след като е на 15-ото място с 35 точки, като е на 5 пункта пред 16-ия Кьолн.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки