СНИМКИ: Славия e шампион в първия републикански футболен турнир за деца за „Купата на Нова телевизия”

Славия победи Локомотив Пловдив с 4:2 във финала на първия републикански футболен турнир за деца за „Купата на Нова телевизия”, състоял се днес в комплекс „Спортна зона” в Герман

СНИМКИ: Славия e шампион в първия републикански футболен турнир за деца  за „Купата на Нова телевизия”

Славия победи Локомотив Пловдив с 4:2 във финала на първия републикански футболен турнир за деца за „Купата на Нова телевизия”, състоял се днес в комплекс „Спортна зона” в Герман.

На първи полуфинал Славия надделя трудно с 2:1 над Левски. Сините поведоха през първото полувреме с 1:0, докато шансът не беше на страната на белите, които на два пъти удариха греди. В началото на втората част славистите успяха да изравнят, а малко след това да стигнат до пълен обрат с втори гол.

Другият полуфинал ни предложи пловдивско дерби между отборите на Ботев и Локомотив. Смърфовете надиграха категорично канарчетата с 4:0, като два гола за черно-белите отбеляза синът на  известния рапър от близкото минало Ванко 1.

В малкия финал Левски се наложи над Ботев Пловдив с 3:2 и спечели третото място в турнира. В спора за титлата Славия победи с 4:2 Локомотив Пловдив. Белите поведоха с 1:0. Смърфовете успяха да изравнят. Последваха три безответни попадения за Славия, преди черо-белите да направят загубата си по-почетна.

Победителите бяха наградени по време на официална церемония от легендата на българския футбол - Павел Панов, и председателя на Зонален съвет София в БФС – Валентин Чакъров. Индивидуалните награди спечелиха Мартин Величков от Славия, обявен за най-добър вратар, и Атанас Кабов от Левски, избран за най-техничен играч.

От името на Нова телевизия продуцентът на спортната редакция - Николай Илиев, благодари на всички, които взеха участие в подготовката на турнира и на спонсорите на надпреварата.

Финално класиране I група:


1-во място: Левски – 9 точки

2-ро място: Локомотив Пловдив – 6 точки

3-то място: ЦСКА – 3 точки

4-то място: Септември – 0 точки

Финално класиране II група:

1-во място: Ботев Пловдив - 9 точки

2-ро място: Славия –  6 точки

3-то място: Локомотив София - 3 точки

4-то място: Миньор Перник – 0 точки

Полуфинали

Левски – Славия 1:2

Локомотив Пловдив – Ботев Пловдив 4:0

Финал 3-4 място


Левски – Ботев Пловдив 3:2

Финал 1-2 място


Славия – Локомотив Пловдив 4:2

Общо 8 отбора от детско-юношеските школи на ЦСКА, Левски, Славия, Локомотив София, Септември, Миньор Перник, Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив премериха сили на 28 и 29 април на комплекс „Спортна зона” в София.

Първият футболен турнир за „Купата на Нова телевизия” Турнирът се провежда под егидата на Български футболен съюз и с подкрепата на ръководителя на детско-юношеската школа на ЦСКА, г-н Спас Джевизов.

Фокусът на инициативата е насочен към бъдещите звезди на българския футбол - деца между 12 и 14 години, които играят в юношеските отбори на известни клубове в страната. Турнирът има за цел да подкрепи и поощри развитието на младите спортни таланти на България, като им предостави възможност за изява и ги предизвика да покажат най-доброто от себе си в турнира за „Купата на Нова Телевизия”.

Първият републикански футболен турнир за деца за „Купата на Нова телевизия” се организира от Нова Броудкастинг Груп, под егидата на Български футболен съюз и с подкрепата на директора на детско-юношеската школа на ЦСКА, Спас Джевизов.

Шефът на Спартак Варна: Ще подпишем с най-добрия треньор

„Имахме три-четири варианта", заяви Павлин Николов

Лудогорец завоюва и трите Елитни шампионата

Отлично представяне на младите таланти на разградчани

Вратар си тръгна от Етър

Отбори от елита с интерес към Мартин Величков

Стойчо Младенов: Очаквам добри резултати от националния отбор

"Представянето при Илиан Илиев е възходящо", смята легендата на ЦСКА

Томаш се разбра със Спартак (Вн)?

На "Коритото" продължават да пазят в тайна новия треньор

Пълен успех за Лудогорец в Елитните групи

Тимът до 15 години спечели първенството

Клод Гонсалвеш разкри защо избра Лудогорец

Халфът премина в Разград от Жил Висенте

Стойчо Младенов: Илиан извлича максимума от всеки един национал

"Надявам се скоро да се класираме на голям футболен форум"

Дюлгеров поема към Шотландия?

Националът вече е свободен агент

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки