Гранада спаси кожата след 2:1 над Еспаньол у дома

Игало герой за домакините, Вия вкарва за "папагалчетата"

Гранада спаси кожата след 2:1 над Еспаньол у дома
Отборът на Гранада направи финалната крачка към спасението, след като днес се наложи с 2:1 над тима на Еспаньол. Срещата се игра на стадион "Нуево лос Карменес" и бе от програмата на 37-ия кръг на испанската Ла Лига. 
 
Двубоят започна с хубав удар на Игало, който обаче бе спасен от стража на "папагалчетата". Последва хубава възможност и за Мартин, ала и този път Алварес се намеси добре и предотврати гол в мрежата си. 
 
Дойдоха и няколко силни минути за каталунците, но Лопес, Форлин и Ромарик изтърваха от изгодни положения. 
 
Така се стигна до 28-ата минута, когато Джара намери Игало в наказателното поле на противника, а нигериецът не сбърка, давайки преднина на Гранада. 
 
След гола по-добрата игра на домакините продължи и в 35-ата минута те вече водеха с 2:0, след като този път Кортес намери Игало на малкия пеналт, а нападателят с левия крак направи отново безпомощен Алварес. 
 
През втората част гостите успяха да върнат едното попадение в 54-ата минута чрез Вия, който получи добро подаване от Баена. 
 
До края на мача домакините изтърваха още няколко възможности, но нов гол не падна и така Гранада победи Еспаньол с 2:1 у дома и след успеха вече има 42 точки, на цели 8 от зоната на изпадащите. Гостите от Каталуния пък са 12-и с 45 пункта. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки