ЦСКА зависи от палач на Левски за Европа

Любимците на „червена" България БАТЕ, Слован или Търнава дебнат армията на Стойчо

ЦСКА зависи от палач на Левски за Европа
ЦСКА загуби от Левски, но остава основен фаворит за титлата. Петте точки пред Лудогорец не са много. Но армейците няма от какво да се притесняват. Играят добре и имат лесна програма. За разлика от разград-чани. Нищо чудно до директния сблъсък в Делиормана всичко да бъде решено. Затова на „Българска армия" имат пълното право да поглеждат с едното око и към квалификациите на Шампионската лига. Мястото, което остана забранено за армейците през последните три години. Още преди месец отбелязахме, че за доброто на българския футбол ЦСКА трябва да стане шампион. Защото има традиции, опит в Европа и най-вече приличен клубен коефициент. Простата комбинация от цифри в ранглистата на УЕФА понякога е доста по-важна от състоянието и селекцията на даден тим.
 
Какво показват сметките днес? Ако вземе титлата, ЦСКА има огромен шанс да е поставен във възловия трети предварителен кръг. Неговото преминаване гарантира минимум участие в групите на Лига Европа.
 
Във втория предварителен кръг на най-комерсиалния турнир „червените" със сигурност ще са в групата на облагодетелстваните при жребия (виж таблицата). За да се окажат там и в третия, Стойчо Младенов и компания трябва да стискат палци на АЕЛ да стане шампион на Кипър, а в същото време заемащите първите места в първенствата на Полша и Словакия Легия и Жилина да се провалят. Словаците доскоро бяха един от любимите тимове на армейските фенове заради отстраняването на „сините" през 2008  г. Но днес „червена" България им мисли най-лошото. Съдбата тук може да си направи гаргара с ЦСКА. Ако имащият висок коефициент Жилина се издъни, то първенец на Словакия ще стане или Слован (Братислава), или Спартак (Търнава).
 
Това са други обичани от цесекарите клубове заради боя по Левски през годините. Й двата биха били непоставени, което ги превръща в потенциални съперници на Стойчовата чета.
 
Ако армейците влязат в жребия за трети предварителен кръг като непоставени, там чака друг любим тим на Сектор Г - БАТЕ (Борисов). Дали един от флангмените на червения фенски фолклор няма да вземе трети български скалп след този на Левски и Литекс? Нищо чудно с оглед представянето на водения от Виктор Гончаренко тим през последните години в евротурнирите.
 

Успее ли да попадне в групата на поставените в трети предварителен кръг, ЦСКА ще избегне традиционно трудни съперници като Базел, Селтик, споменатия БАТЕ и шампиона на Румъния, който ще бъде един измежду ЧФР Клуж, Динамо (Букурещ) или Стяуа. Същите клубове ще са поставени и в плейофа, където пък армейците със сигурност ще бъдат непоставени. 

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

Локо (Пд) и Ботев (Пд) в битка за белгиец от Етър

Карсела следен и от клубове от Унгария и Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки