Хансйорг Вирц откри заседанието на Съвета на ЕА в София

Президентът на Европейската атлетика (ЕА) Хансйорг Вирц откри сутрин в „Гранд-хотел София” заседанието на Съвета на ЕА. Домакин на срещата на най-висшия форум на леката атлетика в Европа е Българска федерация лека атлетика.

Хансйорг Вирц откри заседанието на Съвета на ЕА в София
Президентът на Европейската атлетика (ЕА) Хансйорг Вирц откри сутрин в „Гранд-хотел София” заседанието на Съвета на ЕА. Домакин на срещата на най-висшия форум на леката атлетика в Европа е Българска федерация лека атлетика. Участие в Съвета взимат президентът на ЕА, тримата му заместници и 13-ете члена избрани на конгреса. София за първи път е домакин на форум от този ранг.
„София е чудесно място за домакинството на Съвета на Европейската атлетика, заяви преди откриването президентът на ЕА. – За първи път съм във вашата столица и съм впечатлен от зеленината и красотата тук.  Всеки един Съвет на Европейската атлетика е много важен, защото доста неща в нашия спорт се променят бързо и ние трябва да се адаптираме. Трябва да подготвим асоциацията ни за бъдещето. В София трябва да определим и домакините за европейското първенство в зала през 2015 г, както и на шампионта на Европа по планинско бягане през 2013 г. Също така ще говорим и за предстоящото Европейско първенство в Хелзинки през юни. Това е историческо състезание, защото се провежда за първи път в една година с лятна олимпиада. Очаквам добри резултати там, защото ние създаваме шампиони. Атлетите трябва да се борят до край в Хелзиинки, за да станат част от олиймпийските отбори на страните си. Така, че очаквам много силни резултати. В Хелзинки ще участват всичките 50 страни членки на Европейската атлетика”.
 
По време нъ Съвета на ЕА в София ще бъде даден и рапорт за подготовката на Гьотеборг за Евро 2013 в зала.  Ще се обсъди и предложението за нова процедура за кандидатствана за големите първенства на Стария континент. Също така ще бъде приета и стратегия за развитието на леката атлетика сред младите хора.  Трябва да бъдат приети и докладите на всички председатели на комисии и комитети към ЕА. Президентът на БФЛА и член на Съвета на ЕА Добромир Карамаринов ще запознае най-висшия орган на атлетиката в Европа с доклада на комисията по планинско бягане на която е председател. Съветът на ЕА трябва да направи и назначения на официалните лица за големите първенства по лека атлетика в Европа. Заседанията в „Гранд хотел Соф ия” ще продължат до 6 май.


На снимката: Президентът на ЕА Хансйорг Вирц разговаря с члена на Съвета на Европейската атлетика и президент на БФЛА Добромир Карамаринов преди откриването на форума в София 

Саръбоюков със сребро в скока на дължина в Австрия

Следващият старт на българина е на Балканския шампионат по лека атлетика в Измир

В Плевен: Над 800 участници в Маратона на приятелството

Те са от над 17 националности

Тихомир Иванов покри норматив за Европейското първенство

29-годишният атлет първо се справи с конкуренцията

Ружди Ружди с пета световна титла

Вижте подробности

Зам.-министър Стоян Андонов награди шампиони на лекоатлетически турнир „Нови звезди“

Вижте подробности

Алекс Начева се завърна с победа в тройния скок

Вижте подробности

ОБЗОР: Кенийски победи на Маратон Варна, българите с бронз

Емблематичното за града събитие бе съпътствано от уникален спортен празник

Мароканец спечели полумаратона във Варна

Янислав Тодоров и Памела Ени триумфираха в бягането на 10.5 километра

Дадоха старт на Маратон Варна 2024 (СНИМКИ)

Общо 179 атлети стартираха в класическата дистанция от 42.195 км.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки