Канада стартира с победа на световното първенство по хокей на лед

Джейми Бен, Джордън Ебърл и Андрю Лад се разписаха за "кленовите листа" при победата с 3:2 (1:0, 2:1, 0:1) срещу Словакия

Канада стартира с победа на световното първенство по хокей на лед

Джейми Бен, Джордън Ебърл и Андрю Лад се разписаха за Канада при победата с 3:2 (1:0, 2:1, 0:1) срещу Словакия в среща от група "А" на световното първенство по хокей на лед, играна пред близо 6500 зрители в "Хартуол Арена" в Хелзинки.

Дебютният двубой за "кленовите листа" на шампионата на планетата ще се запомни с принудителната смяна на Алекс Бъроус, който се сблъска със съперников състезател и напусна леда контузен около шест минути преди края.

Кам Уърд игра като титуляр за канадския тим за първи път след 2008 година, когато северноамериканците спечелиха златните медали на световното първенство.

Точни за Словакия бяха Томас Татар и Милан Бартович. Победата е шеста поредна за Канада в мачовете срещу словашкия отбор.

В мач от група "В", игран в Стокхолм, Чехия победи Дания с 2:0. САЩ стартира участието си на световното първенство с категорична победа със 7:2 срещу Франция.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки