Локомотив и Левски влизат в битка за Европа пред 10 000 зрители на „Лаута”

Вчера само за 2 часа фенове на "черно-белите" изкупиха 1250 билета за финала за купата с Лудогорец

Локомотив и Левски влизат в битка за Европа пред 10 000 зрители на „Лаута”

Феновете на Локомотив Пд и Левски стягат здраво шоу по трибуните днес. Очаква се стадионът да се пука по шевовете и на него да има 10 хиляди запалянковци.

Ултрасите на домакините ще направят шествие от центъра на Пловдив до съоръжението в парк "Лаута”. Черно-белите запалянковци се събират в 14:00 часа пред Пеещите фонтани в града, откъдето по-късно ще потеглят към стадиона.

Те ще бъдат охранявани от полиция, за да не се стигне до сблъсъци с фенове на софийския тим. Агитката на гостите ще бъде от около 1500 човека. Вчера пък само за 2 часа фенове на Локо изкупиха 1250 билета за финала за купата с Лудогорец.

Треньорът на Локомотив Пловдив Емил Велев няма да предприема излишни рискове в двубоя срещу Левски. Очаква се Кокала да остави на резервната скамейка Базил де Кар-валъо. Нападателят получи контузия в задната част на бедрото в предишния кръг срещу Черно море.

В последните два дни той тренира наравно със съотборниците си, но е малко вероятно Велев да рискува да го загуби за финала за Купата на България с прибързаното му пускане в игра срещу Левски. Вместо Кар-валъо атаката на смърфовете ще води Здравко Лазаров, който ще бъде подпомаган от Сержинъо, тъй като Даксон остана извън групата. По крилата Велев ще се довери на Йордан Тодоров и Илиян Йорданов.

Напълно възстановен от травмата си е Танко Дяков. Защитникът обаче надали ще започне като титуляр, тъй като в последните двубои Ангел Йошев и Юнес Бенжелюн показаха добър синхрон в центъра на отбраната.

Наставникът на Левски Ясен Петров пък ще има големи проблеми по окомплектоването на състава за сблъсъка с Локо, тъй като след снощната тренировка стана ясно, че няма да може да използва Кристовао Рамос. Авторът на победния гол срещу ЦСКА не успя да се възстанови от контузията, която получи в дербито с армейците. Португалецът отпадна от групата. Очаква се той да бъде заменен на десния фланг на нападението от Христо Йовов.

Бижутера е излекуван от травмата си. По левия пък ще действа Жуниор. Бразилецът ще замести наказания Тони Калво. Атаката на сините ще бъде водена от благоевградчанина Иван Цветков. Любопитното е, че това са единствените опции на Петров в нападение - Даниел Младенов също отпадна от 18-те, а Симеон Райков не е започвал като титуляр от миналата година.

Зад Иван Цветков ще действа Владимир Гаджев. Той игра на същата позиция и във вечното дерби. Като двойка опорни халфове пък ще се подвизават Орлин Старокин и Даниел Димов. Те ще трябва да разбиват още в зародиш атаките на Локомотив.

В защита мача със сигурност ще започнат Нуно Пинто, Иво Иванов и Сюлейман Диамутен. Неизменният титуляр на поста десен бек Дъстли Мулдер обаче е наказан. Ясен Петров ще трябва да избира измежду Стефан Станчев и Александър Башлиев.

По-вероятно е обаче треньорът да се довери на Башлиев, тъй като Станчев се представи много слабо срещу Локомотив София (1:1).

Иначе в групата попаднаха младоците Радослав и Борислав Цонев, както и Антонио Вутов.

Националите започнаха подготовка преди контролите

За "лъвовете" предстоят приятелски мачове с Румъния и Словения

Илиан Илиев ще продължи да води националния отбор и Черно море

Специалистът ще съвместява двете си функции

Появи се нов кандидат за треньор на ЦСКА

Владимир Ивич за последно води Краснодар

Левски чака Бастунов на "Герена"

Офанзивният играч на Хебър е сигурно ново попълнение

Мениджърски интриги около Станислав Генчев

Агенти призовават Крумовград да иска пари за бившия си треньор

РАЗКРИТИЕ: Любо Пенев и Крушарски с две срещи

Пловдивчани търсят нов треньор след раздялата с Александър Томаш

Битката за Европа: ЦСКА срещу ЦСКА 1948

Враждата между двата отбора днес има допълнителен залог

Таско Тасков: Не трябва да се допуска Ловеч да няма отбор в професионалния футбол

Вижте мнението на бившия рефер и кандидат за депутат

Лудогорец и Хайстер се разделят това лято

Той не успя да се върне в познатата си форма след контузията, която получи миналия сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки