Интер детронира Милан, запази надежди за Шампионската лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Нерадзурите" спечелиха "Дерби дела Мадонина" с 4:2, Милито с хеттрик, Ибра с два гола при три дузпи в мача

Интер детронира Милан, запази надежди  за Шампионската лига (ВИДЕО+СНИМКИ)
Отборът на Милан вече не е шампион на Италия! Това стана факт след инфарктна загуба с 2:4 от градския съперник Интер в предпоследния 37-и кръг на италианската Серия "А". 
 
Мачът бе изключително интересен, като и двата отбора създадоха доста положения за гол. Диего Милито се превърна в герой за своите, след като наниза хеттрик във вратата на "росонерите", въпреки че две от попаденията му бяха от дузпи. Десният бранител Майкон пък оформи крайното 4:2 със страхотна диагонална бомба от около 25 метра. 
 
Междувременно лидерът на Милан Златан Ибрахимович, не успя да донесе поне точка за своите, въпреки че вкара и двата гола за вече бившите шампиони. 
 


Първият удар в мача дойде в 9-та минута, когато играещият в Милан под наем именно от Интер Мунтари, стреля извън пределите на наказателното поле, но кълбото прелетя високо над вратата. Последва изстрел на Нагатомо след хубав пробив на Алварес, ала топката попадна право в ръцете на Абиати. 
 
Така дойде 12-ата минута, когато Робиньо центрира меко отляво в пеналта на "нерадзурите", където Ибрахимович изскочи на стрелкова позиция, но ударът му от малкия пеналт не се получи и топката премина над вратата. 
 
Така дойде 14-ата минута, когато Снайдер центрира от фаул в наказателното поле на "росонерите", където Самуел игра с кълбото, то стигна до Милито, който непокрит от малкия пеналт прониза Абиати за 1:0.
 
Веднага след гола Гуарин изстреля същинска бомба от границата на наказателното поле, ала топката прелетя покрай вратата. В 19-ата минута пък, символичните домакини стигнаха до втори гол, дело на Лусио, който обаче бе отменен заради засада. 
 


След това положение настъпи леко затишие и чак в 30-ата минута Ван Бомел опита късмета си от средна дистанция, но Сезар бе на място и улови.  
 
180 секунди по-късно Камбиасо засече опасно центриране от корнер, но Абиати показа страхотен рефлекс и спаси от голлинията. При продължението на атаката Снайдер излезе очи в очи със стража на Милан и шутира, но италианецът спаси. При ситуацията обаче Абиати получи травма в дясното бедро и трябваше да бъде заменен от Амелия.
 
В 36-ата минута пък, Ибрахимович получи в дясната част на малкото наказателно поле, но Сезар се хвърли в краката му и спаси. 
 
Така се стигна до 43-ата минута, когато Боатенг бе намерен сам в пеналта на "нерадзурите", но Жулио Сезар го изпревари, хвърли се в краката му и изби токпата с ръка, но реферът отсъди дузпа в полза на символичните гости. Зад топката засата Ибрахимович, който заби кълбото в долния десен ъгъл на вратата за 1:1. 
 


Втората част стартира страхотно за символичните гости, които само след 19 секунди игра обърнаха развоя на срещата в своя полза. Тогава Ибрахимович получи в пеналта и още с първото докосване се освободи от двама бранители, излизайки сам срещу Сезар, след което копна топката над плонжиралия бразилец, извеждайки "росонерите" напред - 2:1. 
 
Веднага след попадението Интер натисна и в 51-ата минута Уесли Снайдер изстреля страховито воле от над 30 метра, но за негово нещастие, кълбото срещна напречната греда. 
 
В следващата атака Милито нахлу в наказателното поле на бившите шампиони, но бе задържан от Абате и съдията отсъди 11-метров наказателен удар в полза и на "нерадзурите". Диего Милито застана зад топката и не остави никакви шансове на Амелия, забивайки я в десния му ъгъл - 2:2. 
 


След попадението атаките към двете врати продължиха и в 61-ата минута Робиньо можеше да се разпише, но шутът му бе спасен от Сезар. 9 по-късно Ночерино намери Абате в наказателното поле, бранителят шутира, ала стражът на Интер изби в корнер, от който не последва нищо опасно. 
 
"Нерадзурите" отговориха с два нелоши удара на Снайдер, които обаче не затрудниха особено Амелия. 
 
В 79-ата минута пък, Никола Рицоли даде нова дузпа за символичните домакини за игра с ръка на Неста. Милито отново се нагърби с отговорността да изпълни 11-метровия удар, като и този път бе безпощаден - 3:2 за Интер. 
 


Този гол пообърка "росонерите" и до края на двубоя те не успяха да затруднят кой знае колко Жулио Сезар. 
 
За сметка на това в 87-ата минута Майкон вкара поредния си шедьовър с екипа на Интер, след като с диагонална бомба от около 25 метра направи безпомощен стража на "росонерите" за крайното 4:2. 
 
Тази загуба и победата на Ювентус с 2:0 над Каляри в другия късен мач днес, сложиха край на мечтите на Милан да защити Скудетото си от миналия сезон. Мач преди края на първенството те се намират на цели 4 точки зад състава на Ювентус, който е и новият шампион на Италия.
 


От своя страна "нерадзурите" запазиха шансове за класиране за Шампионската лига догодина, след като се изравниха на 5-то място с Наполи с по 58 точки, на 1 зад 4-ия Лацио и на 3 зад 3-ия Удинезе. 

Десет от Рома матираха Дженоа с 1:0 на "Олимпико"(ВИДЕО)

Лукаку вкара победния и може би последния си гол за "вълците"

Гуардиола намекна, че напускането му наближава

Испанецът спечели шестата си титла в Англия и не очаква да остане още дълго на "Етихад"

Барселона си гарантира второто място с класически успех (ВИДЕО)

Каталунците събраха 82 точки и имат четири повече от Жирона

Виляреал и Реал Мадрид си вкараха осем гола в зрелищно реми (ВИДЕО)

Шампионът на Испания отново игра с резервите преди финала в ШЛ

Клоп: Вече съм един от вас

"Обичам ви до краен предел", каза той към феновете на "Анфийлд"

Йодегор: Трябва да сме още по-гладни, за да спечелим всичко

Капитанът на Арсенал няма търпение за новия сезон

Интер взе точката от Лацио в последната минута (ВИДЕО)

"Нерадзурите" спасиха празника за получаването на Скудетото

Aртета: Всичко се случи, защото феновете започнаха да вярват

"Трябва да бъдем по-добри и да печелим", заяви мениджърът на Арсенал

Клоп спусна завесата си в Ливърпул с 2:0 над Уулвс (ВИДЕО)

Германецът си взе "сбогом" с Анфийлд по подобаващ начин

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки