Сензациите в пресата днес: Пускат Даксон на финала за Купата

Левски с двойно по-голям бюджет за селекция, ЦСКА набеляза бразилец от Стяуа

Сензациите в пресата днес: Пускат Даксон на финала за Купата

Даксон Дал Силва може да играе още на финала за Купата на България за своя Локомотив срещу Лудогорец, твърди "Меридиан мач". Футболистът бе спипан с допинг, но шансът да бъде оневинен е доста сериозен.


От Българския олимпийски комитет правят всичко възможно, за да придвижат максимално бързо случая с футболиста на пловдивския клуб предвид големия обществен интерес. Това заяви председателят на Дисциплинарната комисия към БОК Николай Маринов.


Маринов пояснява, че по всяка вероятност комисията ще се събере за заседание този понеделник, макар да разполага със срок от един месец да разреши случая с бразилеца.


Така се очаква съдбата на Даксон да бъде решена преди финала за Купата срещу Лудогорец на стадион „Лазур“ на 19 май.


Маринов поясни, че случаят е доста специфичен, тъй като не става въпрос за системна употреба на допинг, а лекарска грешка. Въпреки това пред Даксон стои вероятността за наказание от три месеца. Не е изключено обаче той да бъде оневинен напълно.


Въпроси обаче предизвиква количеството от веществото метилпреднизолон, открито в пробата на футболиста. Всекидневникът се позовава на информация от БОК според, която Даксон е дал проба с доста по-голямо съдържание на веществото, отколкото предполага споменатото от щаба на Локомотив третиране чрез мазане.


„Елементарна сметка показва, че по три пъти на ден да е било третирано мястото с този медикамент, пак няма да се постигне такова количество. Трябва да са го наливали с кофи“, учудват се от БОК.

Левски подготвя изключително мащабна селекция за лятото, пише още на страниците си "Меридиан мач". Шефовете на "сините" са готови  да заделят почти изцяло сумата, която влиза в хазната от новия договор с "ВТБ Кепитъл" за привличането на нови футболисти. Както е известно по договор руснаците наливат по 1,5 милиона евро на сезон в клуба. Отделно от това "М-тел" също инвестира около 500 хиляди лева.

Голяма част от тези пари ще отидат за селекция, след като на "Герена" вече стартираха чистка. Договорът на Сержиньо Грийн не е подновен, а Дарко Тасевски вече е продаден на Кирият Шмона. След всичко това новият треньор Илиан Илиев е получил гаранции, че ще може да привлече голяма част от набелязаните играчи.

Разбира се, отново ще се заложи и на свободни трансфери, като Станислав Ангелов. Този път обаче за разлика от предходни години ще бъдат взети и качествени футболисти, които ще струват пари. За целта главният скаут на тима Дончо Донев бе в чужбина и оглежда играчи.

Както е известно в последнита два тансферни процореца в Левски бяха привлечени предимно свободни агенти. Едни от малкото играчи, за които бе платена трансфена сума са Орлин Старокин и Шюрд Арш. Вторият обаче скоропостижно бе запратен в Китай  само след 6 месеца със синия екип.   

ЦСКА може да се размине с Вальо Илиев през лятото, но си набеляза неговия съотборник в Стяуа Жералдо Алвеш, пише "7 дни спорт".
 
Договорът на 31 -годишния португалец също изтича на 30 юни и може да напусне „Генча" като свободен агент. Очаква се „Титан" да пусне връзките с мениджърската фамилия Бекали, за да доведе защитника на Армията. Според запознати е напълно възможно Алвеш да приеме офертата на пернишките босове, особено ако ЦСКА спечели титлата в „А" и атакува групите на Шампионската лига.
 
Валентин Илиев все още няма предложение за удължаване на договора си в Стяуа и бъдещето му за момента не е ясно. От ЦСКА засега не са разговаряли с национала за евентуалното му завръщане на Армията.

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

Локо (Пд) и Ботев (Пд) в битка за белгиец от Етър

Карсела следен и от клубове от Унгария и Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки