САЩ надви Беларус на Световното по хокей на лед

Финландия постигна четвърта поредна победа и разгроми Франция със 7:1

САЩ надви Беларус на Световното по хокей на лед

Отборът на САЩ постигна трета победа на Световното първенство по хокей на лед в група А, след като се пребори с Беларус с 5:3 (2:1,1:1,2:1).

В същата група един от домакините на турнира- Финландия, пък постигна четвърта поредна победа и разгроми Франция със 7:1. За французите това е трети мач от общо четири, в който получават по седем гола. Мачът беше много важен и за САЩ, и за Беларус относно амбициите на двата отбора да попаднат в първите осем.

Американците поведоха в резултата с 2:0 до 07:34 минута, но след това допуснаха изравняване за 2:2. След това беларусите на няколко пъти можеха да вкарат те трети гол, но във втората част Нейт Томпсън от Тампа Бей се пребори със защитник на Беларус, излезе сам срещу вратаря и вкара за 3:2. Боби Райън и Пол Щастни направиха 5:2 в третата част, а накрая играчите от бившата съветска република върнаха едно попадение.

С четири гола във втората третина Финландия си гарантира убедителната победа над Франция, като този отбор вече може да претендира и за рекорд по най-много инкасирани нарушения. В група В Чехия се наложи с 3:1 (2:1, 1:0, 0:0) над стабилния състав на Латвия и с 8 точки остава на 3-о място.

Също с 3:1 Русия победи последния Дания, като играчите на треньора Зинтула Билялетдинов владееха инициативата през цялото време. Евгений Малкин вкара третия гол за Русия и подаде за още един, а този път на вратата на руснаците застана Константин Барулин, който показа доста стабилна игра, включително и две спасявания очи в очи с играчи на Дания в края на мача.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки