Шефът на Миньор преди ЦСКА: Ще си публикуваме банковите сметки

Уморих се постоянно да ми се обаждат с въпроси: "Ще играете ли?", "Ще им лягате ли?"

Шефът на Миньор преди ЦСКА: Ще си публикуваме банковите сметки

 

Шефът в Миньор Пер­ник Йордан Димит­ров даде интервю за "Тема Спорт" преди мача с ЦСКА.

Г-н Димитров, какво очаквате от мача Миньор - ЦСКА?
- Очаквам да ста­не един хубав мач. Който покаже по-добра игра, той ще победи. Вашите футболисти играят по-добре като гости срещу грандовете.

От 12 години не сте били Левски и ЦСКА в Перник, на какво се дължи това според вас?
- По принцип нашите фут­болисти играят по-освободено като гости. Не мога да ка­жа защо не показваме това и като домакини. Дано на 13-ата година да прекъснем та­зи негативна серия. Но дори да не успеем, най-важното е да се представим достойно, за да покажем, че в Перник се играе добър футбол. Повече­то от нашите футболисти идват от В група. Някои от тях, както и чужденците, ще се изправят за първи път срещу гранд като ЦСКА.

Колко билета в крайна сметка ще бъдат отпуснати на феновете на ЦСКА?
- Имах разговори с ръково­дството на ЦСКА и им разяс­них, че ще им предоставим толкова билети, колкото се полага по нормативни доку­менти. Ако все пак наистина дойдат повече хора, ние сме готови да ги приемем, за да не се създава излишно напре­жение. Подхождаме с нагла­сата всеки, който иска да си купи билет, да може да влезе на стадиона. Не трябва да лишаваме никой от правото да гледа на живо мача. Все пак тази игра е за феновете. Освен това аз имам увере­ние и от полицията, и от ЦСКА, че те ще направят ор­ганизацията по придвижва­нето и настаняването им в сектора за гости, независи­мо от капацитета му.

Толкова ли е важен дву­боят с ЦСКА, че отборът ви бе на 5-дневен лагер в Те­тевен?
- Вижте, понеже сме в Бъл­гария, всеки говори каквото му изнася. Направихме този лагер с цел отборът да бъде концентриран и да не се раз­сейва със странични неща. Аз се уморих да ми се обаждат всеки ден с въпроси от типа "Ще играете ли?", "Ще им ля­гате ли?" и т.н. Миньор иг­рае само за себе си и за никой друг.

Планирате ли и преди следващия ви мач с Локомо­тив Пловдив да направите подобен лагер?
- Нека мине двубоят ни с ЦСКА и след това ще мислим.

Няма как да не ви попи­там дали чакате пари от Лудогорец за мача с ЦСКА? Президентът на Лудогорец Кирил Домусчиев не потвърди, но и не отрече да ви е стимулирал финан­сово за двубоите с Левски и Литекс.
- Не, няма такова нещо. Г-н Домусчиев отговаря за собственото си мнение. Аз съм готов да публикувам банковите ни сметки в ме­диите, за да могат отбори­те, които искат да ни сти­мулират, да го направят. Но не вярвам да има такива, ко­ито ще искат да преведат пари в сметката ни. Дори при тези постоянни приказ­ки за стимулиране очаквам в скоро време и Роман Абрамович да ми се обади, за да ни предлага пари.

Има ли оферта за Иван Чворович?
- Не, аз поне не знам за та­кава. Четох, че от Левски смятат да го купуват, но с мен никой не е говорил. Може би след като приключи първенството и мине фи­налът за купата, ще се поя­вят една или две оферти за Иван. Но на този етап няма нищо.

Имате ли план за лятна селекция?
- Да, набелязали сме някол­ко играчи на определени пос­тове, но нека първо мине мачът с ЦСКА. Едва след то­ва ще седнем с треньорско­то ръководство, ще обсъ­дим положителните и нега­тивните неща от този сезон и, разбира се, играчите, които сме набелязали за лят­ната селекция.

Обезпечен ли е финансо­во Миньор за следващия се­зон?
- Да. Безспорно издръжка­та на футболен клуб в днешно време не е лесна за­дача, но ние търсим спонсо­ри. Влезли сме в контакти с определени фирми. Освен това ще разчитаме и на по­мощ от Общината в Пер­ник, както и на местни спонсори.

 

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

Локо (Пд) и Ботев (Пд) в битка за белгиец от Етър

Карсела следен и от клубове от Унгария и Словакия

Балтанов: Надявам се на късмет в жребия за Европа

„Купата бе нашата цел“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки