55 години Български спортен тотализатор

Точно на 12 май 1957 е първото теглене на Спорт Тото 1

55 години Български спортен тотализатор

Български спортен тотализатор днес отбелязва 55 години от основаването си. В продължение на 55 години игрите на Спорт Тото остават без аналог по популярност и размер на раздадените печалби. Основна мисия и цел на Български спортен тотализатор винаги е била да подкрепя развитието на българския спорт. "На 12 май 1957 г. е основан Български спортен тотализатор с игра на Спорт Тото 1.

В продължение на 55 години Български спортен тотализатор защитава усилено политиката си на устойчиво развитие, а от тук нататък стремежът ни е към още по-успешното затвърждаване на лидерските позиции на предприятието в сектора на цифровите лотарии в България", коментира изпълнителният директор на БСТ Дамян Дамянов. През 1995 година БСТ предприема пълна електронизация и компютъризация на предприятието. Осъвременяването на визията на тотопунктовете и разширяването на дистрибуторската мрежа е приоритет през последните няколко години.

През месец май 2011 година в Български спортен тотализатор се вля Държавната парично-предметна лотария. Така, освен игрите от Тото 1 и Тото 2, тотализаторът вече предлага лотарийни билети и моментни лотарийни игри - "Зодиак", "Черен Петър", "Големият удар", "Златна треска", "Милионер", "Числата на късмета", осем разновидности "Честит празник", седем разновидности "Красива България" и "Дъжд от пари". Плановете са броят на моментните лотарийни игри (скреч билети) да бъде увеличен, както и да има нововъведения, свързани с традиционната лотария. Стартиран е и дългоочакваният процес на модернизация или изграждане на система за приемане на залози в реално време.

За Български спортен тотализатор социалните инициативи са част от социалната политика на организацията. Не на последно място благотворителните инициативи на БСТ в подкрепа на деца в неравностойно положение и лишени от родителска грижа са лична отговорност на предприятието. Това е причина през последните три години да се инициират благотворителни събития за деца от домове в страната, на които те получават подаръци и към чиято кауза се присъединяват популярни лица, хора на бизнеса и политици.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки