Серина Уилямс и Виктория Азаренка ще играят на финала в Мадрид

Бившата номер 1 в света Серина Уилямс (САЩ) се класира за финала на турнира по тенис на син клей в испанската столица Мадрид с награден фонд 5,2 милиона долара

Серина Уилямс и Виктория Азаренка ще играят на финала в Мадрид

Бившата номер 1 в света Серина Уилямс (САЩ) се класира за финала на турнира по тенис на син клей в испанската столица Мадрид с награден фонд 5,2 милиона долара. Поставената под номер 9 Уилямс победи чешката квалификантка Луцие Храдецка със 7:6(5), 6:0 за 80 минути.

Храдецка, 105-а в класацията на УТА, получи разтежение на мускул на корема още в началото на срещата и след петия гейм ползва медицински таймаут.

Въпреки проблемите, чехкинята беше равностойна до края на първия сет, който обаче загуби драматично с 5:7 точки в тайбрек.

Във втората част обаче Уилямс тотално доминираше. В нея тя позволи на съперничката си да спечели само шест разигравания и логично се класира за 56-и път на финал на турнир на женската тенис асоциация.

В търсене на 41-ата си титла Уилямс ще се изправи срещу действащата номер 1 в света Виктория Азаренка (Беларус), която отнесе четвъртата в схемата Агниешка Радванска (Полша) с 6:2, 6:4 в другия полуфинал. Американката има шест победи в седем мача срещу Азаренка досега.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки