Германия надигра България и се класира за финала (видео)

Националния отбор на България пропусна отличен шанс да си осигури място на Олимпиадата в Лондон, след като отстъпи с 1:3 гейма на Германия

Германия надигра България и се класира за финала (видео)

Националният волейболен отбор на България пропусна отличен шанс да си осигури място на Олимпиадата в Лондон през лятото, след като загуби с 1:3 (22:25, 25:20, 22:25, 16:25) гейма полуфиналния мач срещу Германия на олимпийската квалификация в София. Двубоят се игра в зала „Арена Армеец”.

Началните минути на първия гейм бяха равностойни, а Германия имаше преднина от две точки по време на първото техническо прекъсване – 8:6. Последваха силни минути за германците и те успяха да увеличат преднината си. България пък реализира само три точки между първата и втората техническа пауза, като по време на втората резултатът бе 16:9 в полза на Германия. Последва страхотно отиграване на Владимир Николов, а постепенно България се активизира и намали разликата до 19:21. Германците поведоха с 22:19, а резултатът стана 20:22 след страхотно отиграване на Матей Казийски. Германия отново дръпна с три точки (23:20), а до края на гейма България така и не успя да осъществи обрат, като в крайна сметка крайният резултат бе 25:22 в полза на Германия.



Нашите национали започнаха отлично втория гейм и водеха с 8:4 по време на първата техническа пауза. Осмата точка пък дойде след страхотен ас на Матей Казийски. След това обаче последваха силни минути за отбора на Германия, който осъществи обрат и водеше с 16:14 по време на второто техническо прекъсване. В следващите минути България се представи много силно и отново успя да излезе напред, като при резултат 17:17 последваха три поредни точки за националите ни. До края на гейма България успя да увеличи аванса си, а в крайна сметка геймът приключи при резултат 25:20 в полза на България.



Третият гейм започна равностойно. В началото мачът вървеше точка за точка, а България имаше преднина по време на първото техническо прекъсване. При втората техническа пауза пък нашите национали водеха с 16:13. Разликата набъбна до четири точки (18:14), но след това последваха седем последователни точки за отбора на Германия, който поведе с 21:18. Гроцер сбърка при сервиса и резултатът стана 19:21. До края на гейма германците удържаха преднината си и го спечелиха с 25:22.



Германците се представиха отлично по време на четвъртия гейм и водеха по време на първото техническо прекъсване. Германия имаше предимство и по време на втората техническа пауза. България се опита да намали голямата разлика в резултата, но германците доиграха спокойно гейма и го спечелиха с 25:16, като по този начин грабнаха и победата с 3:1 гейма в мача.

Състави:


България: 1. Георги Братоев, 6. Матей Казийски, 11. Владимир Николов, 12. Виктор Йосифов, 14. Теодор Тодоров, 15. Тодор Алексиев, 13. Теодор Салпаров - либеро

Германия: 1. Маркус Поп, 4. Симон Тишер, 6. Денис Калиберда, 8. Маркус Бьоме, 9. Гьорги Гроцер, 15. Макс Гюнтор, 2. Маркус Стеуервалд - либеро

Фотогалерия от двубоя между България и Германия вижте ТУК!!!

Любомир Ганев: Успех, спортисти! Днес е вашият ден

Президентът на волейбола с обръщение по повод празника

Волейболистките паднаха от Япония

Вижте подробности

Операцията на Алекс Николов се отлага

Волейболният ни национал страда от дискова херния

Министър Глушков бе гост на премиерата на филма за ВК Левски – „История на бъдещето“

Министърът на младежта и спорта уважи премиерата на документалната лента

Волейболистите загубиха от Естония в контрола

След седмица националите стартират в тазгодишния турнир Лига на нациите

Започнахме със загуба във волейболната Лига на нациите (ВИДЕО)

Нашите паднаха от Нидерландия в Анталия

Дея спорт привлече словашки национал

Това е трети чужденец, който привлича бургаският клуб

Левски двоен шампион на „А1 Звезди на бъдещето до 14 г.“

Светослав Гоцев награди талантите

Атанасов и Карягин напуснаха клуба на Пламен Константинов

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки