Сензациите в пресата: Поляци искат Карачанаков, Локо /Сф/ се пробва за Якимов, вътрешно разследване на „Армията”

Любо вика Чворович в националния, Левски иска от Калво да намали заплата си, Лудогорец позлатява футболистите при титла и още…

Сензациите в пресата: Поляци искат Карачанаков, Локо /Сф/ се пробва за Якимов, вътрешно разследване на „Армията”

Поляци набелязаха Антон Карачанаков, пише в днешния си брой „Тема спорт”
Немски първодивизионен тим е хвърлил око на младия нападател на ЦСКА Антон Карачанаков. От трибуните на стадион Миньор 6 събота футболни агенти от Полша, които работят и на немския пазар, са гледали изявите на нападателя. Юношата на Пирин обаче игра слабо. Той ще бъде наблюдаван и в останалите двубои от родното първенство. Полските мениджъри, които бяха в компанията на българския си партньор Бисер Механджийски, освен Карачанаков са следили представянето на полузащитника на Миньор Илиян Илиев и десния бранител на чуковете Вении Василев.

Към двамата перничани има интерес от няколко клуба, състезаващи се в местната първа лига. „Не можем на този етап да дадем повече подробности, но има сериозен интерес. Нека нещата напреднат и тогава ще има повече яснота", сподели Бисер Механджийски. Междувременно стана ясно, че феновете на ЦСКА са нанесли щети на стадион „Миньор", ядосани от победата на домакините. Има изпочупени седалки и метални ограждения. Всички поражения на съоръжението са описани, като ще бъдат отремонтирани за сметка на столичния клуб.

Предлагат на Калво с 6 хиляди евро по-малко, четем още на страниците на „Тема спорт”
Антонио Калво ще трябва сериозно да намали претенциите си за заплата, ако иска да получи предложение за нов договор. Към момента такова не е постъпило при личния му агент Лъчезар Танев. Испанският футболист обаче няма как да продължи да получава по 20 хиляди евро. Месечното му възнаграждение към този момент е точно толкова. Ако юношата на Барселона има желание да продължи кариерата си на „Герена", ще трябва да се съгласи на поне 30-процентова редукция на заплатата, което означава, че предложението към Калво ще е за 14 хиляди евро на месец при двегодишен договор.

Освен това Лъчезар Танев ще претендира и за доста бонуси за клиента си в зависимост от броя на изиграните мачове и евентуално участие в европейските турнири през следващите сезони. Преговорите с Калво  ще стартират след последния кръг на първенството.

Левски залага на чуждестранна селекция, съобщава „7 дни спорт”
Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев е впрегнал цялата скаутска мрежа да дири нови играчи от чужбина. Работата около селекцията на Левски вече кипи на пълни обороти. Самият Тонев също обикаля от държава на държава да наблюдава набелязаните футболисти. Новият наставник на сините Илиан Илиев води постоянно разговори с Тонев като селектират и обсъждат евентуалните нови попълнения на Терена. Дестинациите, нашито ще се търсят футболисти също са добре известни на Иво Тонев и компания. Това са Португалия, Франция и Кипър. Именно от Острова на Афродита и Пиренейския полуостров бе направена зимната селекция на сините с привличането на Кристовао Рамос и Нуно Пинто. Вече са ясни и някои от имената, които Тонев и компания ще се опитат да привлекат на всяка цена. Единствените българи, предвидени за привличане, са бранителите на Черно море Росен Колев и Александър Александров. Двамата се представят много силно и Левски ще направи всичко възможно да ги привлече в пакет. Така ще си спести времето, необходимо за сработване на двойката в центъра на отбраната, тъй като те вече имат добър синхрон. Друго име, което се спряга за сигурен трансфер на Терена, е алжирският нападател Ислам Слимани.

Вътрешно разследване в ЦСКА, пише в-к „Меридиан мач”
В лагера на ЦСКА тече вътрешно разследване след загубата от Миньор (Пк) с 0:2. Причините за съмненията на „Българска армия" са две - бойкот и „пробив" от трети отбор. Не е тайна, че някои футболисти на „червените" вече втори месец играят без заплати, а в ЦСКА от години се действа така - когато не плащат, падаш. Съмненията идват и от още един странен момент - срещу Миньор, „армейците" играха трагично. Под ръководството на Стойчо Младенов отборът не се е представял по този начин.

Дори при срамното отпадане от Септември (Симитли) за Купата на България ЦСКА създаде над 10 голови положения, а в Перник имаше само едно - това на Карачанаков в средата на първото полувреме. Както е известно, дори при загубата от Левски с 0:1 „червените" бяха категорично по-добрият отбор. Съмненията за „пробив" от трети отбор станаха актуални, след като няколко сайта гръмнаха, че играчи на Локо (Сф) и Черноморец са били „пробвани" от Лудогорец. Тази информация обаче не е потвърдена. Интересното е, че в агитката на ЦСКА се коментираха подобни слухове и след есенното равенство 2:2 с конкурента.

Локо Сф иска играч на ЦСКА, твърди „Тема спорт”
Локо София проявява интерес към крилото на ЦСКА Александър Якимов, разбра "Тема Спорт". Столичните железничари имат сериозни проблеми със скоростта в предни позиции, а това не се харесва на треньора Антон Велков. Младият специалист смята, че точно бившето орле може да спомогне за решението им и иска той да подсили състава му от лятото. Голяма пречка за осъществяването на трансфера е тригодишният договор, който подписа благоевградчанинът с армейците през миналото лято. Поради тази причина железничарите смятат да вземат Якимов под наем. Крилото бе пред напускане на ЦСКА още през зимната пауза, но ръководството на червените го остави в състава.

Най-вероятно обаче след края на сезона шефовете на армейците ще търсят отбор на Якимов, в който той да играе редовно и при добро представяне да се върне в Борисовата градина. Ръководството на червените възлагаше големи надежди на крилото, но той все още не успява да разкрие пълния си потенциал. Затова допринесе и недостатъчното игрово време, което записа Якимов за ЦСКА. До момента през сезона той игра в 13 мача на червените, но престоя на терена едва 124 минути. Бившето орле не получи шанс от Милен Радуканов и Димитър Пенев, а предвид тежката борба за титлата с Лудогорец бе пренебрегнат и от Стойчо Младенов. Под негово ръководство Якимов записа едва три мача с червената фланелка, като във всеки един от тях се появи като резерва.

Лудогорец позлатява футболистите при титла, пише още същото издание
Ръководството на Лудогорец ще позлати футболистите при завоюване на титлата на България. Тя ще е историческа за клуба и ще бъде постигната при първото му участие в А група. Само допреди два сезона разградчани се състезаваха при аматьорите, а сега са на прага да се класират за участие в Шампионската лига. Това ще стане, ако орлите спечелят последните си мачове в първенството. При два успеха те ще задминат водача ЦСКА. Така Лудогорец ще стане вторият тим в България след Литекс, който печели титлата още при влизането си в елита. Ловчанлии сториха това през 1998 година. Със сигурност пък бонусите, които ще осигури благодетелят на тима Кирил Домусчиев на играчите, ще бъдат рекордни за българските стандарти. Те ще са още по-големи, ако тимът успее да завоюва дубъл. Според запознати, само при титла отборната премия ще е над 1,5 милион лева. Утре възпитаниците на Ивайло Петев ще спорят за Купата на България срещу Локомотив Пловдив, финалът е от 19:00 часа на стадион "Лазур" в Бургас. Ако Лудогорец спечели шампионската титла, клубът ще запази звездите си и през следващия шампионат. А интерес към играчи на разградчани от чужди клубове не липсват. Марселиньо, Шоко и Иван Стоянов бяха наблюдавани и срещу Черноморец (3:1) от представители на корейския Поханг Стийлърс. В този клуб играе Янис Зику, който през есента носи фланелката на ЦСКА, и бившият футболист на Локо Сф Дерек Асамоа. Марселиньо е желан и от турски клубове, сред които гранда Бешикташ.

Поляци набелязаха „чуковете" Василев и Илиев, твърди „Меридиан мач”
Двама футболисти на Миньор (Пк) са наблюдавани под лупа от мениджъри, работещи в полски елитни клубове при победата на перничани над ЦСКА с 2:0. Агентите бяха дошли в Перник, за да видят на живо играта на Венцислав Василев и Илиян Илиев. Бившият младежки национал Василев, който, преди да се завърне в родния си клуб, носеше екипа на кипърския Арис, и халфът Илиев направиха отличен мач и са оправдали очакванията на съгледвачите. Според запознати нещата около евентуален трансфер на двамата пернишки таланти са сериозни и е твърде вероятно в близко време в клуба да получат конкретни оферти. Поляците са впечатлени и от стража Иван Чворович, но високата цена на един от най-добрите вратари в родното първенство може да се окаже пречка в централноевропейската страна. Към сърбина с наш паспорт бе анонсиран интерес от Левски и Лудогорец. След успеха си над лидера в класирането перничани отпразнуваха победата в съботната нощ, а снощи направиха първа тренировка за седмицата на стадион „Металург".

Любо вика Чворович в националния отбор - водещото заглавие на "Тема спорт"
Силните изяви на вратаря на Миньор (Перник) Иван Чворович през пролетта не са останали незабелязани. Сръбският страж е попаднал в списъка на селекционера Любослав Пенев за лагера и контролите на националите в края на май, твърди "Тема Спорт". Чворович, който има български паспорт, ще бъде трети вратар за проверките с Холандия (26 май) в Амстердам и с Турция (29 май) в Залцбург.

Освен него Любо ще извика пак, както срещу Унгария (1:1), стража на Черноморец Стоян Колев и Николай Михайлов от Твенте. Пенев е подготвил и други изненади в списъка си от "А" група, който ще обяви до една седмица, пише още изданието. Миньор почти сигурно ще се раздели с вратаря си през лятото. Интерес към Чворович проявяват Лудогорец и Левски, а перничани се надяват да вземат поне 400 000 лева за правата му.

Димов: Показахме как се постигат резултати

Капитанът на Черно море говори след успеха с 4:0 над Лудогорец

Дерменджиев: Някои футболисти не мога да ги позная (ВИДЕО)

Наставникът на Лудогорец беше много критичен след загубата с 0:4 от Черно море

Илиан Илиев: Следващият ни мач е най-важният (ВИДЕО)

"Моряците" гостуват на ЦСКА в ключов сблъсък за второто място

Английско крило пристига на тестове във Втора лига

Люис Емануел Овиреду има интересна история

Ботев (Пд) обяви нов шеф в клуба

Стефан Попов с ключова роля на "Колежа"

Зона София спечели четвъртото издание на “Турнир на талантите”

Бояна домакин на надпреварата

Кой гол ще бъде определен за номер 1 във финала за Купата? (ВИДЕО)

Вижте кандидатите

Кабаков свири ЦСКА - Черно море

Двубоят е директен сблъсък за сребърните медали

Локо (Пд) и Ботев (Пд) в битка за белгиец от Етър

Карсела следен и от клубове от Унгария и Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки