Гришо влезе в основната схема на турнира в Ница

Най-добрата ни ракета при мъжете Григор Димитров се класира основната схема на провеждащия се в Ница турнир на АТР, след като постигна трета победа в квалификациите

Гришо влезе в основната схема на турнира в Ница

Най-добрата ни ракета при мъжете Григор Димитров се класира основната схема на провеждащия се в Ница турнир на АТР, след като постигна трета победа в квалификациите.

В последния квалификационен кръг Гришо се наложи с 4-6, 6-1, 6-4 над Ерик Продон. С трите успеха в квалификациите Димитров спечели 12 точки за световната ранглиста, а възможните му съперници в първи кръг са Сергей Стаховски, Михаил Кукушкин, Доналд Йънг и Дуди Села.

Жребият ще се тегли по-късно днес. Гриш изигра слаб първи сет, a в седмия гейм беше пробит от противника си. Този брейк стигна на французина да поведе с 4-3 и да спечели с 6-4 след това. Българинът обаче се вдигна във втория сет и поведе след пробив с 2-0.

Играта на Димитров се подобри още повече и до края на сета той даде само гейм на противника си. В третия сет Григор имаше нужда от пет брейк пойнта в един гейм, за да пробие Продон и в крайна сметка с ас да затвори мача при 6-4. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки