Александър Иванов спечели 1 кръг от Държавното по раликрос (снимки)

Александър Иванов, със “Субару”, стана победител в първия кръг от държавното първенство по раликрос, което се проведе днес на новоизградената писта в местността “Ливадски дол” край Монтана

Александър Иванов спечели 1 кръг от Държавното по раликрос (снимки)
Александър Иванов, със “Субару”, стана победител в първия кръг от държавното първенство по раликрос, което се проведе днес на новоизградената писта в местността “Ливадски дол” край Монтана. Във финалната серия пилотът на АСК Монтана рейсинг извъртя седемте обиколките за време 5.57 мин. На осем секунди от победителя в генералното класиране се нареди неговият съотборник Анатоли Кръстев, с Форд Пума, трети остана Владимир Василев от АСК Старт Н Криводол, с автомобил Ауди.

Александър Иванов и Анатоли Кръстов си разделиха първите две места и в най-големия клас до 3400 куб.см. Място на подиума в него намери и Иван Живков (Монтана рейсинг) с Ауди. В клас до 2000 куб.см първи финалната линия пресече Пламен Цветанов (Вида МС) с Опел Корса, пред Борислав Димитров (Плевен РТ) с Рено Клио и Николай Янев (БАМС) с Пежо 306. В най-малкия клас до 1600 куб.см челната тройка оформиха Радослав Маринов (Вида МС) с Дайхасу Шарад, Александър Борисов (Спид Мастер) с ВАЗ 2107 и Лазар Петров (Старт Н Криводол) с ВАЗ 2105. В отборното класиране на първо място е Монтана рейсинг с 25 т., пред Старт Н Криводол-18 т. и Вида Мотор Спорт-15 т.

Организаторите от М-Тех ЕОД и Йонимонт бяха осигурили купи и предметни награди за призьорите, които им бяха връчени лично кмета на Монтана Златко Живков. Преди официалното закриване имаше демонстративни скокове с парашут, а трима от зрителите си тръгнаха към вкъщи с награди, които спечелиха в специалната игра с публиката.

28 пилоти взеха участие в завършилия днес първи кръг от държавното първенство по раликпрос. Според директора на състезанието

Румен Манолов лошото време е причината някои от изявените ни автомобилни състезатели да се откажат в последния момент от участие в него. Следвващият втори кръг ще се проведе на 2 и 3 юни в Разград. Последният VІІ кръг пък ще бъде отново на пистата в местността “Ливадски дол” край Монтана. 

Ожие спечели рали Португалия за рекордния шести път

Пилотът с Тойота се доказа като царя на трасето в Португалия

Хорхе Мартин спечели Гран при на Франция и увеличи преднината си в MotoGP

Испанецът с аванс от 38 точки на върха

Италиански триумф на Гран при на Испания в MotoGP

Франческо Бана впечатли със смело каране

Грязин с първа историческа победа в Световния рали шампионат (ВИДЕО)

Той спечели надпреварата в WRC2 на рали „Хърватия“

Цолов 17-ти в тестовете в Барселона

Най-доброто му време беше 1:27.560 минути

Испанец пренаписа историята на Мото GP

Вижте подробности

Маверик Винялес спечели спринтовото състезание в MotoGP на пистата в Остин

Вижте подробности

Рекорден брой отбори на "EKO 12 часа на България"

Вижте подробности

Потвърдено: Собствениците на Формула 1 взеха и MotoGP

Сделката ще бъде завършена до края на календарната година

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки