Зорница Костова: "Всички сме мотивирани да успеем в европейските квалификации"

Женският баскетболен отбор на България излиза тази вечер от 21.00 часа за първата си контрола срещу Италия

Зорница Костова: "Всички сме мотивирани да успеем в европейските квалификации"

Женският национален отбор на България излиза тази вечер от 21.00 часа за първата си контрола от подготовката за европейските квалификации. Възпитаничките на Хосе Мария Бусета са на турнир в Италия и днес играят с домакините. 
 

"Само от седмица сме заедно, но виждам, че отборът е съставен от млади и амбициозни момичета. Всички сме мотивирани да успеем. Смятам, че имаме добър колектив и момичетата са страхотни. Познаваме се, играли сме заедно и в клубните си отбори, и в националните гарнитури. За себе си мога да кажа, че ще направя всичко, на което съм способна, за да се класираме. Работим много за защитата, но това е нормално, без това не може. От доста години България не е била на европейско първенство. Ще е трудно, но няма невъзможни неща. Дано и феновете дойдат в залата да ни подкрепят", заяви преди турнира националката Зорница Костова. 
 

"Чувствам се много добре в този отбор. Много съм доволна от отношението на треньорите. Прави добро впечатление с какво голямо внимание и отношение се отнася към състезателките, приема лично всеки един техен проблем. В самия отбор също цари уважение. Радвам се, че в този отбор няма натурализирани състезателки, а сме само момичета, родени в България и че се дава шанс на нас. Ще направим всичко възможно да се класираме за европейското. Ще е трудно, но дори Испания не е непобедим отбор. Смятам, че сме равностойни на останалите тимове от групата ни", каза път Вера Перостийска. 
 

"Както винаги, съм много мотивирана да играя за България. За мен да нося националния екип винаги е въпрос на чест. Сега имам и повече самочувствие в сравнение с минали години. Намирам, че в отбора всичко е идеално. Познаваме се добре, всички сме играли заедно. Знам, че Доника Ходжис ще ни липсва, но смятам, че имаме добър отбор и потенциал да запълним празнината. Мисля, че Радослава Бъчварова може да се справи също толкова добре. Ще се класираме. Няма непобедими отбори. Дано повече публика дойде да ни подкрепи в Правец. Имаме нужда от това, а мисля, че имаме какво да покажем и да ги накараме да се гордеят, че подкрепят този отбор", заяви Димана Георгиева. 
 

Зоя Станоева също е убедена, че България ще се представи успешно в квалификациите. "Само една седмица сме заедно, но виждам, че на този отбор ще се получи. Още търсим спойката, разбира се, но нали за това е подготовката. Всички имаме много да учим.В момента работим много и за психическата си подготовка. Квалификациите са дълго и сериозно състезание, трябва да сме стабилни и обединени. Работим за стабилност до края, защото ще се изправим срещу равностойни отбори. Който издържи психически и ментално до края, ще се класира. Бусета иска да сме силни, да се борим особено в последната част.Смятам, че феновете има какво да видят в Правец - динамичен баскетбол и борба до последно. Няма невъзможни неща, смятам, че можем да се преборим за второто място. Много съм мотивирана да стигнем Евробаскет. Започнах подготовка сама, преди месец, с кондиционен треньор за физическа подготовка. Смятам, че съм готова за предизвикателството", коментира Станоева.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки