Пенев: Разликата в нивото ни с Холандия е огромна. Имаме какво да учим от тях

Селекционерът на "трикольорите" пожела на "лалетата" да паднат от Бъглария, но след това да станат европейски шампиони

Пенев: Разликата в нивото ни с Холандия е огромна. Имаме какво да учим от тях

Селекционерът на българския национален отбор Любослав Пенев изрази увереност, че "трикольорите" могат да победят Холандия в утрешната приятелска среща между двата тима на "Амстердам Арина", предаде "Дарик". Въпреки това наставникът на Лъвовете подчерта огромната разлика в класите на двата отбора и сподели, че "лалетата" имат всички шансове да спечелят европейската титла.

 

По време на пресконференцията преди мача холандски журналист припомни на Пенев контролата между двата тима през 1988 година в Ротердам, когато с негов гол в последната минута българите печелят с 2:1: „Беше отдавна. Радваме се, че тогава направихме много добър мач и бяхме достоен съперник преди те да спечелят шампионската титла. Тогава обаче бяхме по-напред в класацията на ФИФА. Решението е едно – много работа – на всеки лагер, тренировка, и мач, без значение дали е приятелски и квалификационен. Не бих имал нищо против да се повтори същата история – утре ние бием, А Холандия става шампион на Европа.”

 

„Холандия винаги ми е бил един от любимите отбори – техничен, колективен футбол. За мен това е един от претендентите за титлата на Евро 2012. Другият ми фаворит е Испания – имат да защитават титла от миналото първенство и няма да им е лесно. Предстои ни едно много интересно и силно европейско първенство”, допълни Пенев..

 

„Създаваме ситуации и все повече се приближаваме до рамката на вратата, което много важно. Радвам се, че създаваме ситуации и засега не се притеснявам, че ги пропускаме. Разликата в нивото ни с Холандия е огромна. Имаме какво да учим от тях. Те са много по-стойностни от нас. За това правим и такива контроли – за да видим докъде сме стигнали”, сподели още селекционерът на България.

 

„Всички футболисти могат да бъдат на пейката, но мога да извърша 6 контузии. Има 4-ма проблемни футболисти, които най-вероятно няма да вземат участие в мача. До ден-два техните травми ще отшумят. Почти съм готов със състава, но не искам да избързвам с обявяването. Не, че го крия, но все пак остават още 2 тренировки. Но като цяло съм наясно с изпълнителите и със схемата.”

 

„Не гоним резултат като цифри, интересува ме поведението на момчетата по време на мача. Резултатите ще бъдат важни в началото на квалификациите”, добави в заключение Любослав Пенев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки