Карабинерите се развилняха: Арестуваха капитана на Лацио за черно тото

Полицията в Италия предприе мащабна акция тази нощ, претърси 30 апартамента, включително и този на Антонио Конте

Карабинерите се развилняха: Арестуваха капитана на Лацио за черно тото
Италианската полиция, разследваща уредени футболни мачове, претърси 30 апартамента и извърши множество арести. Сред задържаните е Стефано Маури, капитан на Лацио, и Омар Милането, бивш футболист на Дженоа.

Други арестувани са: нападателят на Сампдория Кристиан Бертани, вратарят на Виченца Паоло Ачербис,  Още петима души са били арестувани в Унгария заради подозрение, че са част от международна престъпна организация, която манипулира резултатите от футболни мачове в различни държави.

Разследващи органи са нахлули и в дома на наставника на италианския шампион Ювентус Антонио Конте рано тази сутрин, съобщават всички медии на Ботуша. Лично главният прокурор на Кремона е взел на мушка специалиста по обвинение за манипулиране на мачове по времето когато Конте бе начело на Сиена в Серия "Б". Освен апартамента на Конте под лупата на закона е попаднал и този на лидера в атаката на Киево Серджо Пелисие. Полицейските служители са взели мобилните телефони и персоналния компютър на нападателя на "летящите магаренца".

Малко по-рано инспекторите са притеснили и лагера на италианския национален отбор в Коверчано, където "адзурите" се готвят за предстоящите европейски финали в Полша и Украйна. Във фокуса на полицаите попада един от избраниците на селекционера Чезаре Прандели Доменико Кришито. Бранителят в момента носи екипа на руския шампион Зенит, но има съмнения, че действал задкулисно по време на престоя си в Дженоа. 

Операцията в ранните часове на понеделник е част от мащабното разследване на италианската полиция, което в последните 12 месеца доведе до задържането на множество бивши и настоящи футболисти. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки