Петев: Имаме реален шанс за групите на Шампионската лига (+ВИДЕО)

Изхождайки от съперниците, които може да се паднат, отборът има реални шансове да влезе в групите на Шампионската лига, обяви старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев, предаде репортер на Novsport.com.

Петев: Имаме реален шанс за групите на Шампионската лига (+ВИДЕО)
Изхождайки от съперниците, които може да се паднат, отборът има реални шансове да влезе в групите на Шампионската лига, обяви старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев, предаде репортер на Novsport.com.
 
 
Новият шампион на България няма да прави мащабна селекция, но в Разград силно се надяват, че с привлечените футболисти ще бъде изграден боеспособен състав, с който български отбор за втори път да пробие в същинската част на най-престижната европейска надпревара.
 
В квалификациите Лудогорец ще играе на своя стадион, а ако влязат в групите – на стадион „Лазур” в Бургас, съобщи наставникът на „орлите”.

 
Ивайло Петев каза, че до утре ще се обявят тези играчи, които напускат, а до 3 дни тези, които привличат. Набелязани са футболисти - и българи, и чужденци. Ще се вземат 3-4-ма, по думите на наставника. Изтича преотстъпването на Младен Кашчелан и Мариян Ярабица, на тях няма да се разчита, обяви Петев. Младият специалист беше категоричен, че не се интересува от вратаря на ЦСКА Райс Мболи, докато все още няма нищо официално около евентуалното привличане на стража на Миньор Иван Чворович. Има си треньор на вратарите, аз не разбирам от вратари, отсече Петев, добавяйки, че ще се вземат само такива играчи, каквито му трябват.
 
Той оценява като много добро представянето на неговите футболисти в националния отбор в мача срещу Холандия, завършил с победа за „трикольорите” с 2:1. Но не се наема да дава цялостни оценки, защото уважава селекционера Любослав Пенев и се интересува предимно от своя отбор.

 
Петев изрази надежди, че от детско-юношеската школа, която са възстановили, и която развиват много добре, ще излезе качествен продукт. В академията има млади таланти от близките градове – Шумен, Търговище, Русе.
 
Лудогорец няма да променя стила си на игра, защото този стил носи успехи и вече е утвърден, категоричен е Петев. Той добави, че няма да търси тежък централен нападател.
 
Роденият в Ловеч 36-годишен специалист силно се надява, че това, което се говори за Литекс, не е истина. Той призна, че харесва играчи на „оранжевите”, но на този етап не може да коментира дали би се ангажирал с привличане. Петев много би съжалявал при едно евентуално разпадане на тима, с който спечели две титли на България и една купа на страната. Той се надява в скоро време, освен Лудогорец, още един отбор извън София да заработи по такъв проект по подобие на „орлите”. Петев много високо оценява отминалото първенството, най-вече като интрига. 


Гледайте пълен запис от гостуването на Ивайло Петев в Актуално студио "Дерби"!!!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки