Номер 1 в света Вика Азаренка претръпна на старта на "Ролан Гарос"

Тенисистката от Беларус беше пред отпадане на старта във Франция, но успя да победи италианка

Номер 1 в света Вика Азаренка претръпна на старта на "Ролан Гарос"

 

Номер 1 в света Виктория Азаренка (Беларус) стартира с трудна победа на Откритото първенство на Франция по тенис. Азаренка надделя над италианката Алберта Брианти с 6:7(6), 6:4, 6:2, въпреки че допусна цели 60 непредизвикани грешки.

Водачката в класацията на WTA започна добре и поведе с 2:0, но след това загуби четири поредни гейма. При 5:3 Брианти сервираше за сета, но се провали и в последствие се стигна до тайбрек.В него състезателката от Беларус навакса изоставане от 1:5 точки, но след 6:6 загуби две разигравания, а с това и първата част.

Вторият сет започна с превъзходство на италианката, която поведе с 4:0 и дори пропиля възможност за пробив за 5:0. Азаренка обаче се спаси от ранно отпадане, след като взе следващия шест гейма, а с това и втория сет.

В третата част Брианти отново поведе с ранен пробив, но след 2:2 Азаренка тотално доминираше и не даде повече гейм на съперничката си.
Така във втория кръг тенисистката от Беларус, която никога не е преминавала четвъртфиналите в Париж, ще срещне 20-годишната квалификантка Дина Пфиценмайер (Германия).

Бившата номер 1 в света Йелена Янкович (Сърбия) също преодоля трудно първия кръг. Поставената под номер 19 Янкович се справи с доста усилия с австрийката Патрисия Майер-Ахлайтнер с 1:6, 6:1, 7:5.

15-ата в схемата Доминика Цибулкова (Словакия) нямаше особени проблеми и отнесе на старта участващата с "уайлд кард" представителка на домакините Кристина Младенович с 6:2, 6:1.

Във втория кръг Цибулкова ще се изправи срещу американката Ваня Кинг, която отстрани Галина Воскобоева (Казахстан) с 6:4, 6:2.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки