5 от 5 финала за България в първия ден на световното

Български състезатели се класираха за финалите във всичките 5 категории от първия ден на световния шампионат по спортна аеробика за младежи и девойки в София

5 от 5 финала за България в първия ден на световното

Български състезатели се класираха за финалите във всичките 5 категории от първия ден на световния шампионат по спортна аеробика за младежи и девойки в София. Първенството на планетата се провежда в зала „Арена Армеец” и беше официално открито днес (вторник). От петък до неделя на същото място ще се състои световното за мъже и жени. Входът е свободен.

Ана-Мария Стоилова завърши начело в квалификациите при девойките старша възраст (15-17 г.), с оценка 19,900 точки. В четвъртък за отличията ще играе и Любослава Асенова, която е четвърта с 19,650.

Стоилова ще се бори за медалите и при смесените двойки. Ана-Мария и Антонио Папазов записаха втори по сила резултат - 19,350 т., който е с една десета по-нисък от този на китайците Ли и Пан. Първа резерва за финала останаха Габриела Мирчева и Тодор Николов, които са девети, с 18,850.

И двата отбора на страната ни преодоляха успешно квалификациите при групите в младшата възраст (12-14 г.). Момичетата от България 2 (Дарина Пашова, Мария Ленкова, Ива Ангелова, Габриела Черкезова, Нина Ценова и Росица Ванчева) се класираха трети, с 18,523 т., а тези от България 1 (Мина Ангелова, Стефани Петрова, Стефани Атанасова, Теодора Обущарова, Радина Ромова и Мария Кодинова) останаха осми, със 17,618. Първият тим на Русия завърши начело, с 18,876.

За битката за медалите се класираха и двамата български състезатели в надпреварата при юношите младша възраст индивидуално. Тихомир Баротев получи третата по сила оценка – 17,850 т., а Ангел Казаков е седми, с 16,150. Водач е Костин Хустя (Рум) – 18,150 т. 

Петото място при тройките, с оценка 17,928 т., класира Дарина Пашова, Мария Ангелова и Ива Ангелова на финала при тройките. Първа резерва е отборът в състав Полин Иванова, Мари Босилина и Симона Благоева, на които не стигнаха едва 5 стотни за място в Топ 8.

Във финалите не се зачитат оценките от квалификациите.

Националите по спортен риболов са световни вицешампиони

Голям успех за родните рибари

България завърши на 10-о място на Световната купа по фехтовка

Вижте подробности

Карлос Насар: Никога не бих предал хората, които ме подкрепят

„Отивам в Париж, за да зарадвам България“

Министър Глушков присъства на фестивала по утринна гимнастика „Ямбол‘24“

Вижте подробности

Йоана Илиева и Олга Храмова във втория ден на Световната купа по фехтовка в Пловдив

Вижте подробности

Зам.-министър Петър Младенов награди участниците в спортния празник на училище „Питагор“

Вижте подробности

Министър Глушков в Пловдив за Деня на спорта

Подкрепи българите на СК по фехтовка и се срещна с кмета Костадин Димитров и студенти

Само за месец! Глушков преодоля забавеното финансиране на спортните клубове

Предишното ръководство на спортното министерство не намери време да разгледа проектите

Училище "Питагор" обедини спортисти и ученици под мотото „Чиста игра“

В деня на българския спорт

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки