Любо Пенев в София: Доволен съм, вървим нагоре, продължаваме да работим (снимки)

"Абсолютно всички играчи са в полезрението им, всичко зависи от формата им", отсече селекционерът на България

Любо Пенев в София: Доволен съм, вървим нагоре, продължаваме да работим (снимки)
Националният ни отбор по футбол се завърна днес в България след двета приятелски мача с Холандия и Турция, които се играха в Холандия и Австрия, предаде репортер на Novsport.com
 
Припомняме, че в проверките "лъвовете" шокираха "лалетата" с 2:1, но снощи паднаха от Турция с 0:2. 
 
От цялата група единствено Валентин Илиев не се прибра с останалите си съотборници в родината. Иначе всички бяха в добро настроение, а селекционерът Любо Пенев призна, че е доволен от видяното и ще разчита на абсолютно всички български играчи за предстоящите световни квалификации. 
 
"За мен оценката е много добра за тези два мача. Момчетата работиха с мен 2 лагера вече, в които изиграхме 3 приятелски срещи. В единия мач победихме, в другия загубихме, в третия направихме равен. Доволен съм от това, което виждам. Сега ни предстои да намалим грешките, за да намалеят респективно и загубите. Хората тук са шокирани от радост от победата срещу Холандия. В мача с Турция не играхме толкова добре, колкото срещу Холандия", започна Пенев при завръщането в София. 
 
"В правилната посока сме, нещата са добре. Има доста неща, които трябва да изчистим, ще направим анализ на тези два мача. Имам статистиките, имам видео, важното сега е момчетата да направят една добра почивка, да се възстановят", каза още специалистът. 
 


Той разкри още, че ще определя групата за следващите мачове според спортната форма на футболистите и подчерта, че ще разчита на абсолютно всички, които могат да помогнат: "Държим непрекъсната връзка с президента на БФС. Ще определям групата спрямо спортната форма на всеки един. Колкото повече играчи имам на разположение, толкова по-добре. За мен всички са звезди, след като са в националния отбор. Току що се видях с Мартин Петров, пожелах му успех. Абсолютно всички футболисти влизат в плановете ми за мача с Кипър и групата за квалификациите. Август месец ще имаме отговори на някои от въпросите, които толкова вълнуват футболните хора". 
 
"Неслучайно исках силни съперници, защото именно те ни показват къде бъркаме и къде не. Не съм доволен от това, че вчера не успяхме да реализираме 3-4 положения и да изравним резултата. По пътя, по който сме тръгнали обаче няма начин да няма загуби, просто трябва да се сведат до минимум", допълни Пенев. 
 



"След 2 месеца идва мач с Кипър, който ще е генерална репетиция за квалификациите за световното първенство. Важното е, че момчетата разбраха какво искам от тях. Виждаме един силен колектив, една силна група, а именно това е основното в колективните спортове", завърши Любослав Пенев.  

Очаквайте видео от прибирането на националите!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки