Радо Стойчев: Няма да играем контрола до олимпийската квалифкация

Треньорът продължава да настоява за оставката на Данчо Лазаров

Радо Стойчев: Няма да играем контрола до олимпийската квалифкация

 

Селекционерът на националния отбор по волейбол Радостин Стойчев продължава да държи на оставката на шефа на федерацията Данчо Лазаров. В противен случай след олимпийската квалификация той ще подаде своята. Това заяви Стойчев в Благоевград, където неговите възпитаници са на лагер.

Националите се готвят в спортната зала на Югозападния университет, а всички тренировки са открити. Подготовката на волейболистите ни в областния център на Пиринско ще продължи до 4 юни. Решителната Олимпийска квалификация в София е от 8 до 10 юни.

„Залата в Благоевград е много приятна. Подът е такъв, какъвто ни трябва. Надявам се да направим нормална подготовка. Момчетата винаги са работили с настроение. Никога не съм имал забележки към тяхното отношение към работата”, коментира Стойчев пред кореспондентът на Novsport.com в Благоевград.

„За съжаление още имаме доста контузени състезатели. Нашият медицински щаб полага максимални усилия да ги възстанови. Надявам се по-голяма част от тях да успеят да вземат участие в предстоящата квалификация”, допълни селекционерът .

Радостин Стойчев заяви, че националният ни отбор няма да играе контрола преди Олимпийската квалификация, тъй като няма възможност, а и зала „Арена Армеец” тази седмица няма да бъде на тяхно разположение.

От контузии продължават да се възстановят Андрей Жеков, Ники Николов, Данаил Милушев, Виктор Йосифов, Боян Йорданов и Мартин Божилов. С това обясни голямата група, която се подготвя в Благоевград селекционерът Радостин Стойчев. Колко до реда на мачовете от 8 до 10 юни Стойчев обясни, че се определя от страната домакин.

„Редът на срещите е такъв, какъвто ние го искаме. Ние определяме първия ден да играем с Пакистан, втория - Франция, и третия – Египет”, коментира той.

Относно подкрепата, която получава волейболът от страна на държавата, Стойчев не смята, че е специална. „Не мога да кажа дали волейболът има специална подкрепа. Но разбира се оценявам това, което прави държавата за волейбола. Със строежа на новата зала и условията, които имаме за в момента за подготовка са далеч по-добри от преди”, каза Стойчев. На въпрос към селекционера, ако България спечели Олимпийската квалификация, а Данчо Лазаров не си подаде поисканата от него оставка, то той ще си подаде своята, както обеща.

 

Лоренцо Мичели: Отборът има нужда от време

Селекционерът на женския отбор говори след Лигата на нациите

София, Плевен и Разлог домакини на допълнителните квалификации за момичетата под 16

Турнирът е тази седмица

Любомир Ганев: Успех, спортисти! Днес е вашият ден

Президентът на волейбола с обръщение по повод празника

Волейболистките паднаха от Япония

Вижте подробности

Операцията на Алекс Николов се отлага

Волейболният ни национал страда от дискова херния

Министър Глушков бе гост на премиерата на филма за ВК Левски – „История на бъдещето“

Министърът на младежта и спорта уважи премиерата на документалната лента

Волейболистите загубиха от Естония в контрола

След седмица националите стартират в тазгодишния турнир Лига на нациите

Започнахме със загуба във волейболната Лига на нациите (ВИДЕО)

Нашите паднаха от Нидерландия в Анталия

Дея спорт привлече словашки национал

Това е трети чужденец, който привлича бургаският клуб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки