Гришо: Още малко и ще стана добър

"Трябва постоянство, живея на село", откровеничи Димитров

Гришо: Още малко и ще стана добър
Срещу Доналд Йънг в първия кръг Григор Ди­митров спечели първа победа на „Ролан Гарос". Клеят не е любимата настилка на българина, но може да се каже, че Париж е любимият му град. От доста време той се готви в академията „Муратоглу" и живее във френската столица. А сега взе и първа победа в Париж. Вчера обаче Димитров и партньорът му Жереми Шарди (фр) отпаднаха от надпреварата на двойки след за­губа с 6:7 (5), 7:6 (9), 3:6 от Виктор Ханеску (Рум) и Джеймс Серетани (САЩ).
 
- Постигнахте пър­ва победа на „Ролан Гарос", би трябвало да сте доволен?
- О, да, определено. Още повече че живея в Париж. Усещането е великолепно. От доста време очаквах този тур­нир и съм много щаст­лив, че преминах първи кръг. Живея сам тук, но всичките ми роднини бяха на трибуните да ме гледат. Майка ми и баща ми, приятелите ми, всички бяха тук и ме подкрепяха. Радвам се, че победих в три сета.
 
- Какво прави „Ролан Гарос" по-различен от останалите турнири от Големия шлем?
- Играе се на клей (смее се). Според мен мястото тук е велико­лепно. Много хора идват за турнира, феновете обичат „Ролан Гарос". Вече е лято и всички са влезли във форма. Тук се вижда кой играе добре и може да направи нещо през годината.
 
- Какво бихте по­съветвал туристите, които посещават Па­риж?
- Всъщност живея малко извън града. Оп­ределено не съм „град­ско момче". Живея на село. В града има много хубави ресторанти, има къде човек да прекара времето си. Разбира се, тук е и Лувърът, който е известен по цял свят. В Париж няма как да скучаеш.
 
- Приближихте се до топ 50 преди време, какво ви трябва, за да направите следва­щата стъпка?
- Трябва да съм по­стоянен, това е основ­ната цел на всеки иг­рач. Ако го направиш и нямаш контузии, ще ставаш все по-добър и всичко става по-лесно -печелиш повече мачове и точки, изкачваш се в ранглистата. Лично аз имам още върху какво да работя, но ми тряб­ва малко време. Не се притеснявам.
 
- Какво обичате да правите извън кор­та?
- Аз съм спокоен чо­век. Предпочитам да си почивам у дома. Често карам колело, особе­но когато времето е хубаво. Харесвам и филмите.
 
- Харесвате ли фут­бола? Ще гледате ли европейското първен­ство, след като Бълга­рия няма да играе?
- Не съм чак толкова голям фен като някои от другите тенисисти, но обичам футбола и често играя. В свободното си време играя много и следя какво се случва във футбола.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки