Голубович затвори устите на драскачите, мина детектор на лъжата и доказа, че не продава мачове (видео+снимки)

"Когато чуеш Дуци Симонович се сещаш за измамник и мошеник, той пусна слуха, че съм "пробит" преди 2:2 с ЦСКА", призна стражът на Лудогорец

Голубович затвори устите на драскачите, мина детектор на лъжата и доказа, че не продава мачове (видео+снимки)
Денят е 19-и май, а годината - 2007-а. На стадион "Локомотив" в столичния кварал "Надежда" местният Локомотив (София) посреща състава на Левски в мач от 29-ия кръг на "А" група, който решава титлата в групата на майсторите.
 
Сръбският страж на "железничарите" - Урош Голубович, прави фрапантна грешка при един от головете за Левски и като цяло не се представя убедително, а на полувремето резултатът е 4:1 в полза на "сините". На почивката вратарят е заменен и след края на двубоя редица български журналисти от електронни и телевизионни медии започнаха да се надпреварват в твърденията си, че Голубович е играл симулативно. 
 
От тогава, та чак до днес, почти всяка грешка на сръбския страж е виждана от журналистите ни като "продажба на цял мач" и "симулативна игра" от негова страна.
 
Ето, че цели 5 години по-късно сърбинът се прояви като истински мъж, като сам пожела да се подложи на детектор на лъжата, с който да изчисти името си от помията, изляла се върху него в последните 5 години, предаде репортер на Novsport.com.
 
Резултатите от полиграфическото изследване категорично показват, че през живота си сръбският страж на Лудогорец не е играл симулативно и не е участвал в уговорени мачове. 
 


"Благодаря на всички, които дойдоха тук днес. Моето желание бе да направим една такава пресконференция, тъй като съм от 10 години вече тук. Не съм от тези хора, които се бутат да дават интервюта, но сега имах желание да направя такова нещо", започна Голубович срещата си с медиите. 
 
"Минах полиграф по мое желание, единствената ми грешка, е че не го направих по-рано. Името ми е свързано с извънфутболни неща като продажби на мачове и именно това ме накара да се подложа на детектор на лъжата и да свикам тази пресконференция. Изиграх много лоши и добри мачове, правил съм грешки, но едно е да ги правиш нарочно, друго без да искаш", разкри същинските причини за пресконференцията сърбинът. 
 
"Желанието ми за този детектор се породи след мача с Литекс в Ловеч миналия полусезон. Тогава се появиха слухове, че съм пуснал нарочно голове и съм играл черно тото с някакви сърби. Тогава реших да се подложа на детектора на лъжата, говорих със собственика Кирил Домусчиев и той ми каза, че до него също са достигнали такива информации. Питах го от кои хора идват тези слухове, но той не ми каза, само ми предложи да оставим детектора за след края на сезона", разкри още бившият играч на Локо (София) и Литекс. 
 


"Организирахме полиграф и казах на Домусчиев той да ми задава въпроси, за да е наясно с някои неща. Така ще станат ясни много неща не феновете и на футболните хора у нас", продължи Голубович. 
 
Той разкри и какви са въпросите, които са му били задавани на детектора на лъжата: "Някой от Литекс казал ли ти е да играеш симулативно?", "Имало ли е натиск върху теб от страна Литекс?" и "Нарочно ли пусна два гола срещу Литекс?". Отговорих "не" и отговорът ми бе правилен и на трите въпроса. 
 
Голубович заяви, че дори е искал да си зададе и сам някои въпроси и разкри, че всичките слухове за това, че играе черно тото са започнали именно от мача с Левски през 2007-а година: "Зададох си и някои мои въпроси като "откакто си вратар в България нарочно пускал ли си голове в своята врата?", "играл ли си симулативно за някой от предишните си отбори?", както и "нарочно ли си пуснал голове за Левски в мача с Локо (София)", завършил 3:5 за "сините". Тогава онзи мач беше като този с ЦСКА от този сезон, играеше се за титлата в Надежда. Името ми бе свързано с много мачове, в последния мач с Левски, който бихме с 1:0 пак се появиха някакви неприятни информции. Отново отговорът ми бе "не" и пак резултатът бе, че казвам истината". 
 
"Бе ужасно важно за мен да се подложа на детектор на лъжата, защото хората от сегашния ми отбор видяха, че съм невинен. Оттук нататък, когато излизам за мач, ще се концентрирам единствено върху победата на моя отбор, защото трудно е да запазиш концентрация, когато има такива информации за теб. Винаги имаш едно наум, че ако направиш грешка, ще кажат, че си продал мача", призна още сърбинът. 
 


Той хвърли бомбата, като заяви, че според него, преди равенството 2:2 между Лудогорец и ЦСКА на "Армията", самият Драголюб Симонович, който тогава бе шеф на "червените", е пуснал слуха, че е стражът на "орлите" е "пробит": "Не знам защо винаги аз продавам мачове, а не някой друг. Аз мисля, че това се дължи отчасти и на факта, че съм сърбин. Защото, когато кажете Дуци Симонович всеки се сеща са мошеник и измамник. Не всички сърби обаче сме Дуци Симонович". Преди мача с ЦСКА миналия декември, когато свършихме 2:2 на "Армията", Дуци нарочно пусна информация в медиите, че ме е "пробил". Това бе с цел да не съм концентриран на мача и да допускам грешки".
 
"С Дуци не се познавам почти, но той нарочно пусна тази информация, въпреки че не мога да го докажа това нещо. Беше си психологическа война преди мача, опитаха се с всякакви средства да спечелят мача преди неговото начало", каза още сърбинът.
 
Относно въпросния сблъсък с Левски от 2007-а година, Урош заяви: "Във футбола се случват всякакви неща, нормално е да ти вкарат дори 4 гола за 10 минути. Още сънувам онзи мач с Левски, още ми е тежко. Още по-тежко ми е като се говори, че съм продал мача. Ако го бях направил сега нямаше да говоря тук, а щях да съм на плажа в Испания". 
 
"В онзи мач с Левски играх първото полувреме, а второто излязох, тъй като бях контузен. Скъсах мускул и след това трябваше да се лекувам в Германия", продължи защитата си вратарят на шампиона на България. 
 
Голубович заяви, че на него също му се е видяла съмнителна загубата с 3:5 от Левски, но отказа да назове имената, които според него са участвали в уговарянето на двубоя: "Ако трябва да съм честен за онзи мач с Левски и на мен ми беше съмнително какво става. Аз обичам Локо (София), въпреки че вече не съм там. Искам хората, които бяха ръководители тогава да излязат и като мен да се подложат на детектор на лъжата, за да видим кой продаде онзи мач. След мача с Литекс обаче аз повече не можах да издържа. Беше ми много тежко и взех решение да направя подобна крачка, досега не бях чувал някой да направи подобно нещо като мен, за всичко обаче си има първи път". 
 
"Чувал съм да се говори за уредени мачове, аз обаче винаги съм играл честно. Преди мач може да не съм знаел, но по време на двубоя виждам всичко. Съжалявам най-много за онзи мач с Левски, от него тръгна всичко. Аз също мисля, че онзи двубой е уговорен, ала няма да кажа кого подозирам. Не искам да обвинявам никой, просто имам съмнения, които обаче може да не се окажат верни. За да не стават двусмислици обаче искам да кажа, че Левски тогава ни би заслужено. Те бяха невероятен отбор и бяха три пъти по-добри от нас, не искам да омаловажавам успеха им, мисълта ми бе съвсем друга", похвали "сините" Урош. 
 


"Всеки вратар е различен. Имал съм мачове, в които съм правил ужасна грешка, след което съм пазил добре. Имал съм и такива, в които не съм успявал да се представя на ниво. Никога не съм искал да бъда заменен заради напрежение и някакви мои грешки", продължи вратарят. 
 
Той призна, че още при пристигането си в Разград е провел разговор със собственика Кирил Домусчиев, в който са си говорили именно за тези слухове: "Когато пристигнах в Лудогорец сам поисках да говоря с Кирил Домусчиев. Тогава му казах какво ми е на сърцето и душата и какви са слуховете. За мен не е важно кой пуска тези слухове, аз просто исках да си изчистя името. Оттук нататък такива неща не се коментират. Нямам против медиите да пишат лошо за мен, но само, когато нещата са истина. 
 
Относно евентуалното привличане на сънародника му Иван Чворович от Миньор, Голубович заяви: "Според мен Чворович е много добър вратар, не знам дали е подписал договор, но като дойде при нас аз ще го посрещна като брат. И двамата сме сърби, независимо, че сме конкуренция. Желанието ми е да съм пръв избор, особено, след като идват евротурнирите. Нямам комплекс от това да съм резерва, нормално е ръководителите да искат да засилят конкуренцията". 
 


Голубович обаче не пропусна да похвали и ръководители на футбола у нас, като заяви, че десетте години, откакто е у нас, никой не се е опитал да уреди мач с него: "За тези 10 години, в които съм тук никой не ми се е обадил с опит да ме "пробие". Трябва да кажа и това, че никой от ЦСКА, Левски или Литекс не ме е търсил за подобно нещо". 
 
Относно шансовете на Лудогорец в евторурните идния сезон, стражът на "орлите" заяви: "Трябва да се стремим да играем добър футбол, ръководството ще вземе футболисти, които да повишат нивото. Всички обаче се надяваме на добри резултати и ако не Шампионска лига, то поне да се класираме за Лига Европа".
 
Накрая Урош Голубович призна, че в Лудогорец никога не е имало напрежение, което се дължи основно на Кирил Домусчиев: "При нас никога не е имало напрежение, ние просто си играем играта. Паднахме в три поредни мача, тогава господин Кирил дойде и ни каза "продължавайте да си играете". Това е много важно за един отбор, дава ти спокойствие". 


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки