Ферер се класира за 1/8 финалите в Париж

Раонич също продължава напред, Томич отпадна

Ферер се класира за 1/8 финалите в Париж

Петият в схемата Давид Ферер се класира без проблеми за 1/8-финалите на "Ролан Гарос", след като победи представителя на домакините Беноа Пайре с 6:3, 6:3, 6:2. Въпреки че в първия сет испанецът допусна два пробива, самият той направи четири и успя да поведе в резултата. Във втората и третата част Ферер отново доминираше на корта и макар че съперникът му спаси пет мачбола, силите на французина не достигнаха и той отстъпи пред шестия в света. За място на 1/4-финалите испанецът ще спори с победителя от мача Михаил Южни - Марсел Гранойерс, който ще се изиграе по-късно днес.

В същото време австралийският тийнейджър Бърнард Томич, който бе поставен под номер 25 в основната схема, загуби в три сета от колумбиеца Сантяго Хиралдо с резултат 4:6, 1:6, 3:6. В следващия кръг Хиралдо чака победителя от двубоя между Анди Мъри и Ярко Ниеминен, играещ се в момента.

В друг мач от втория кръг днес Милош Раонич също се класира за следващата фаза на Откритото първенство на Франция след победа над американеца Джеси Ливайн с 6:4, 7:5, 6:2. Taм той ще срещне поставеният под номер 15 в схемата Хуан Монако, който продължава напред след победа над чешкия представител Лукаш Росол със 7:6(4), 6:1, 6:3.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки