Отчаяният Мадански: Играчите грохнаха, стигна се до грозната ситуация много хора да искат смяна на почивката

„Не, те не са изморени, те нямат сили, защото не са подготвени"

Отчаяният Мадански: Играчите грохнаха, стигна се до грозната ситуация много хора да искат смяна на почивката

 

Селекционерът на младежкия национален отбор на България Михаил Мадански беше болезнено откровен след ремито 2:2 с Шотландия в поредна евроквалификация за Евро 2013.

Мадански не скри, че много от играчите му са поискали смяна на почивката на мача, защото не са имали сили да играят. Според него по-лошото е, че умората не се дължи на претоварване, а на липса на подготовка.

„Не съм доволен от този мач. Изиграхме най-слабия мач в квалификацията. Оправдаха се моите опасения, че отбора ми физически не може да издържи. Хората, които напоследък не играят за отборите си грохнаха, стигна се до грозна ситуация на полувремето много хора да искат смяна”, тъжно каза Мадански.

За мача той беше още по-директен и обяви, че неговите играчи са били толкова жалки, че са се търкаляли по терена вместо да се надиграват със съперника. „Шотландия беше по-агресивен, ние в повечето случаи само се търкаляхме по терена. За пореден път принудителна смяна на защитник, това обърка сметките. С тоя равен дадохме шансове на другите втори отбори от другите групи. Лошото е, че Цветков изгоря за Холандия. Трети пореден мач допускаме елементарен гол от статично положение. Видяхте, че и националният отбор допусна гол от Турция от статично положение. Знаехме, че изпълняват късо ъглов удар, там трябваше да има човек, а той си връзваше обувките. По едно време се чудех, ако имах 11 смени, щях да направя 11 смени.”

Селекционерът не скри и причината за слабата форма на българите. „Не, те не са изморени, те нямат сили, защото не са подготвени. Липса на подготовка е това. Притесненията ми в халфовата линия бяха големи - Балджийски, Цветков, Димов, това са хора, които не играят редовно. Много е трагично положението и с левия защитник, търсим да закърпим по някакъв начин. Хубавото е, че успяхме да изравним. Още имаме надежди, точките са важни, другото е приказки. Едни идват неподготвени, другите идват изморени и много играли, идват на 14-15 групи в националния”, каза отчаяният Михаил Мадански след двубоя.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки