Радослав Кирилов: Напускам Киево, ЦСКА е вариант

Заклет фен съм на "червените", признава българският нападател

Радослав Кирилов: Напускам Киево, ЦСКА е вариант

Допреди две години Радослав Кирилов бе сравнително неизвестен у нас. Сега обаче не е така. Халфът на Киево е свързван с трансфер в ЦСКА, като новината разкри италианското издание tuttomercato. Именно заради това „Меридиан Мач" се свърза с младежа, който говори пред нас за „червените", за Киево, за италианския футбол, както и за днешния мач на младежите срещу Холандия.

Ради, името ти се свързва с трансфер в ЦСКА. Какво ще ни кажеш по въпроса?
- В момента съм съсредоточен изцяло върху изявите си за младежкия национален отбор и предстоящия мач с Холандия. Чак след това ще мисля за евентуален мой трансфер.

А наистина ли има интерес от ЦСКА към теб?
- Всичко зависи от условията, които ще ми предложат. Дори и да не се стигне до трансфер аз съм горд, че името ми се свързва с ЦСКА.

На кой отбор си фен?
- Голям цесекар съм. Откакто се помня, постоянно викам за „червените .

Какво е мнението ти за Стойчо Младенов?
- Голям треньор, дал много на ЦСКА.

Какво е положението ти в Киево?
- От следващия сезон вече няма да мога да играя в Примаверата, тъй като съм над 19 години. Това означава, че трябва да чакам да се наложа в първия тим на Киево. Проблемът там обаче е, че юноши почти не пробиват. От 10 години, откакто тимът е в Серия „А", няма футболист от школата, който да е станал основна част от тима. Получавали са само епизодични роли.

Това какво означава?
- Че може би за мен ще е по-добре да напусна. Да отида в някой отбор под наем, където да се обигравам.

Имали оферти за теб?
Има, да. След мача с Холандия обаче ще говорим. Все пак за мен той е на дневен ред.

Каза, че си от ЦСКА. Кой е любимият ти футболист на „червените"?
- По принцип футболист номер 1 за мен е Христо Стоичков. Бих отличил и друг, минал през „Армията" - Димитър Бербатов.

С кого от българите в Италия поддържаш връзка?
- С тези, които сега играят, не се чувам. Голям приятел съм с Антонио Михайлов, който рита за Септември (Симитли).

Той участва при победата над ЦСКА за Купата…
- Знам, че игра. Аз гледам мачовете на ЦСКА по интернет, като този със Септември (Симитли) не е изключение. Радвам се, че родният ми град натрупа слава след победата над ЦСКА, но като фен на „червените" ме беше много яд,  че паднахме.

Крачка назад ли ще е твое завръщане в България?
Ако играех в Серия „А", щеше да е крачка назад. Но като футболист, участващ предимно в срещите на дублиращия отбор, смятам, че няма да е проблем.

За добро ли ще е един твой трансфер в ЦСКА?
- Ако предположим, че има трансфер, дали ще е за добро, ще се види след края на сезона. Не мога да знам как ще се развие кариерата ми.

От доста време си част от Киево. Защо все още не си дебютирал в Серия „А"?
- Нали ви казах, че там предимно се залага на опитни футболисти. Няколко пъти попадах в групата за официални мачове, но така и не влязох в игра. За две години изиграх общо 4 срещи, и то за Купата на Италия.

Какво ще ни разкажеш за Примаверата?
- Силно се представих през този сезон. Изиграх около 24-25 мача, в които вкарах 12 гола. В някои мачове играхме срещу много силни футболисти, които се връщаха след контузии и навлизаха във форма. Такъв беше случаят с Филип Мексес, който играе за Милан. В дублиращия отбор на Киево обаче играя на различен пост от младежкия национален тим. Там играем в схема 4-3-3, а аз съм ляв нападател, като за младежите съм по-скоро ляв халф.

Какво очакваш от мача с Холандия?
- Очаквам да победим. В много от мачовете повеждахме, а след това нямахме късмет и ни изравняваха. Сега в Холандия дано щастието е с нас и да вземем трите точки, защото само така можем да се класираме на Евро 2013.

Какво не ни стигна срещу Шотландия?
- Сами видяхте, че не играхме толкова добре. Заради това бяхме на косъм да паднем. Добре че в крайна сметка стигнахме до точката, защото, ако бяхме изгубили, щяхме да останем без шансове за класиране.

След няколко дни започва европейското. Ти за Италия ли ще викаш?
- Не, аз обичам футбола и заради това ще стискам палци за Испания.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки