Сензациите в пресата: Стойчо Младенов готви оставка, Лудогорец чака Божинов до неделя

Национал на Малта сменя М’Боли в ЦСКА, Илиев иска нов вратар в Левски, Берое се пробва за Тоди и още…

Сензациите в пресата: Стойчо Младенов готви оставка, Лудогорец чака Божинов до неделя

Стойчо Младенов стяга оставка, твърди с водещото си заглавие „7 дни спорт”
Стойчо Младенов обмисля да напусне ЦСКА. Причината е липсата на пари на Армията и неяснотата около лятната селекция. Стойчо и неговият екип все още не са получили дори една заплата, откакто наследиха Димитър Пенев и Дуци Симонович. Освен това има голямо забавяне на парите и при футболистите - те чакат по три заплати. Младенов реве и заради селекцията. Треньорът иска тя да е приключила до първата тренировка на отбора в събота. До момента обаче няма нито един нов играч на Армията. Голямата драма на Стойчо е, че може да остане без дума по селекцията и „Титан" да води футболисти по своя схема.

„Тема спорт”: Лудогорец чака Божинов до 10-и
Нападателят на Спортинг Лисабон Валери Божинов има няколко дни на разположение, за да даде отговор на ръководството на Лудогорец дали би приел условията им, разбра „Тема Спорт”. Най-късно до неделя (10 юни) разградчани ще чакат решението на национала. Според запознати шефовете на шампиона вече са постигнали принципна договореност с колегите си от Португалия Божинов да дойде под наем за 6 месеца или година. Самият играч вече заяви публично, че е готов на преговори за преминаването си в тима от Разград.

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев иска до 11 юни (понеделник) да е наясно на 90 процента с новите футболистите, с които ще започне работа. Първият мач на тима от квалификациите за ШЛ е на 17/18 юли.
Шампионите ще ориентират селекцията си почти изцяло към чужденци. Очаква се именно Божинов да е единственият българин. Досега орлите привлякоха холандския вътрешен халф Бургзорг и вратаря на Миньор Пк Иван Чворович. Чакат се още двама играчи - десен бек и крило.
Тимът се събира за първа тренировка утре на "Царско село" в София. Любопитното е, че за разлика от миналото лято и зимата сега разградчани няма да са на лагер там, а само ще минат функционални изследвания в комплекса. Причината е разривът в отношенията между Кирил Домусчиев и собственика на "Царско село" Стойне Манолов. Двамата се скараха жестоко по време на мача Локо Сф -Лудогорец на "Армията" преди месец. Така до заминаването за първия лагер в Смолян от 9 юли тимът ще тренира в Драгалевци.

„Стандарт”: Национал на Малта сменя М’Боли в ЦСКА
Вратарят на националния отбор на Малта Андрю Хог е вариант за заместник на Райс М’Боли в ЦСКА. Алжирецът, който е собственост "Криля советов", си е събрал багажа, върнал е ключовете от служебния автомобил и няма намерение повече да се връща. На "Армията" не са доволни от М’Боли, който според ръководството не е извадил нито един от решаващите мачове. Забележките към него са за срещите с "Левски" (0:1), "Миньор" (0:2) и в последния кръг срещу "Лудогорец" (0:1). Освен това руснаците са поставили цена за откупуването на М’Боли между 350 и 400 000 евро. Хог ще излезе на "червените" многократно по-евтино.

В последните две години той е твърд титуляр на вратата на местния "Ла Валета, който спечели титлата последния сезон. 27-годишният страж, който е роден в Англия, има близо 30 срещи за представителния тим на родината си. ЦСКА разполага и с резервен вариант - също национал, но засега не искат да разкриват името му. Левият бек Румен Трифонов със сигурност е аут. Договорът му с "армейците" изтече и няма да му бъде предлаган нов. Футболистът преживя голям кошмар, след като даде положителна допингпроба и спрян от участие в мачове за 3 месеца. След изтичане на наказанието Трифонов не успя да убеди треньорския щаб, че заслужава да остане, коментираха от "Армията".

„Тема спорт”: Илиев иска нов вратар в Левски
Илиян Илиев е твърдо решен да привлече нов вратар в Левски. В момента сините разполагат само с една сериозна опция за поста в лицето на Пламен Илиев. Новият треньор на сините обаче настоява да има в състава си още един стабилен страж. Поради тази причина още преди около месец са проведени разговори за Чворович, но той предпочете офертата на Лудогорец. В Левски вече са се насочили към други вратари. Известно е, че Валентин Галев стои на дневен ред като пожарен вариант. Той е предложен лично от Иво Тонев, но ще акостира на "Герена", само в случай че клубът не успее да привлече някого от другите двама набелязани. Имената им се пазят в тайна, но „Тема Спорт" разбра, че с тях вече са проведени разговори. Илиан Илиев ползва като първи консултанти по този въпрос помощник-треньорите си Красимир Колев и Здравко Здравков. Те са дали своите препоръки. Не е изключено, ако Левски успее да ангажира нов стабилен страж, титулярното място на Пламен Илиев да бъде поставено под сериозна въпросителна. Според мнозина специалисти качествата на младока са силно надценени и потенциалът за развитие пред него е ограничен. Вероятно с това е запознат и новият треньорски щаб на „Герена" и затова сред основните приоритети в селекцията оттук нататък е именно привличането на нов вратар. "Тема Спорт" прогнозира, че това със сигурност ще се случи. Единствената въпросителна е дали сините ще успеят да подпишат с някои от тези, които наистина желаят, или ще отидат на пожарния вариант с Валентин Галев от Локомотив София, който ще е и най-евтината опция пред Иво Тонев.

„7 дни спорт”: Лудогорец взима нападател от Враца

Нападателят на Ботев Враца Бранимир Костадинов е пред трансфер в шампиона на България Лудогорец. Младият нападател може да попадне в тима на Ивайло Петев, след като треньорът на разградчани търси нов офанзивен футболист. Бранко се вписва идеално в концепцията на шампионите, след като не е типичен таран, а по-лек и раздвижен нападател. Според източници на "7 дни спорт" човек от треньорския щаб на разградчани вече е влязъл в контакт с близки до Костадинов за евентуален трансфер. Настоящият договор на футболиста с Ботев Враца изтича през лятото на 2013 г. Костадинов взима една от най-високите заплати при врачани, но финансовите му изисквания няма да са никакъв проблем за Лудогорец. Ръководството на Ботев също няма да прави спънки при евентуален трансфер. За нападателя започна да се шуми преди няколко години, след като премина в шотландския Хартс, но не можа да се наложи в мъжкия тим. В България Костадинов е играл за тимовете на Черноморец Поморие и Черноморец Бургас, а също така премина през школите на Септември Сф и Славия.

„Тема спорт”: Берое с интерес към Светльо Тодоров

Берое проявява интерес към бившия нападател на Литекс Светослав Тодоров. С евентуалното му привличане старши треньорът на заралии Ивко Ганчев иска да засили нападателната мощ на тима. През миналата седмица наставникът се отказа от услугите на Емил Ангелов, като същото направи и с Рангел Абушев, който е в трансферната листа. Така в момента треньорът разполага единствено с Георги Андонов в предни позиции. Преди дни Тоди бе освободен от ловчанлии, след като договорът му изтече и няма да бъде подновяван. Така 33-годишният стрелец може да дойде в Стара Загора като свободен агент. Освен Тодоров в плановете на Ивко Ганчев е и централен нападател от португалския Варзим. Иначе, след успешен период 8 Англия, през лятото на 2009 година Тоди се завърна в Аитекс. Оттогава досега той изигра 82 мача за оранжевите, в които вкара 36 гола, превръщайки се 8 голмайстор на тима за всички времена с 55 попадения. Той дели първата позиция 8 класацията със Стефан Юруков, който също има толкова. Освен към родения в Добрич футболист заралии имат интерес и към друг играч на Литекс Момчил Цветанов. Младежкият национал обаче има действащ договор с ловчанлии и е малко вероятно да премине в Стара Загора. Зелено-белите обаче се надяват около проблемите с Гриша Ганчев да измъкнат бързоногото крило.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки