Лудогорец е „апетитна хапка” за Валери Божинов (+видео)

Национал на Кот д'Ивоар дойде на проби при разградчани

Лудогорец е „апетитна хапка” за Валери Божинов (+видео)
„За момента Божинов щом го няма, значи не е част от нашия отбор. Доста имена се спекулира, че ще дойдат в Лудогорец. Ние показахме, че сме отбор, който се развива много бързо и сме апетитна хапка за много футболисти. Има време, той е добър играч, национал на България. Не само той, има доста български играчи, които могат да попаднат, аз ви казах и преди, но за момента е това”, каза старши треньорът на шампионите Ивайло Петев на първото събиране на разградчани, които започват подготовка за участието си в квалифиакциите на Шампионската лига, предаде репортер на Novsport.com.
 
Днес португалското издание „А’Бола” обяви, че нападателят на Спортинг (Лисабон) ще бъде преотстъпен в Разград за един сезон.  
 
Досега Лудогорец привлече холандският халф Митчел Бургзорг, националният вратар Иван Чворович и бразилският защитник Уилсон Де Соуса Паула Жуниор – Кейшара, който парафира вчера за 3 години. На проби от днес е крило от Кот д'Ивоар, който за последно е играл в германския Арминия (Билефелд). Името му е Франк Манга Гуела.
 
„Офанзивен играч, на фланга, доста комбинативен. Надявам се ако покаже това, което съм видял на видеото, ще остане на 100%. Последният му отбор е Арминия”, разкри Петев относно надвисналия четвърти трансфер. Пробите на чернокожия футболист ще продължат 10 дни.


 
Наставникът обяви, че Лудогорец ще се стреми да привлече „още 2-ма или 3-ма, не повече. Може и да са българи, може и да са чужденци. Всичко е въпрос на преценка".

Ловчанлията разкри още, че харесва играчи на Литекс, но уточни, че това не значело нищо. „Литекс разполага с доста добри футболисти. Но това, че ги харесвам аз, не значи нищо”, каза той и подчерта, че всеки разход се прецизира.
 
На въпрос дали им излиза скъпа селекцията, Петев отговори: Няма да струват това, което се пише в медиите. Ще върна малко времето назад. Едва ли не се пишеше, че ние сме Ман Сити на балканите. В едно мое изказване ви казах, че ако нашата селекция я сравним с тази на другите отбори, ще излезе по-евтина.
 
Пари на вятъра не даваме”, отсече той.  
 
Младият специалист бе категоричен, че няма да се разделя с най-добрите си играчи. „Ако пристигне някоя много изгодна оферта, може да я обмислим. Но за момента няма да се разделяме с никого”, каза той.
 
„Тръгнаха си футболисти, които бяха под наем. Това са хората, които ще напуснат. Другите остават в отбора. Все пак ни предстоят мачове квалификации в Шампионската лига, първенство, купа. Ние трябва да сме готови за всяко едно предизвикателство”.
 
Лудогорец ще бъде в София до събота, когато заминава на лагер в Смолян. Вторият лагер на тима ще протече в Австрия. „С тия два лагера ще завършим подготовката”, съобщи Петев, като уточни, че тимът засега няма потвърдени контроли на 100%. „Има два отбора, но няма да ги споменавам. Когато всички мачове станат потвърдени, тогава”.
 
Относно амбициите на Лудогорец в дебютното му участие в Шампионската лига, Петев каза: „Да стигнем максимално най-далеч. Ние трябва да се подготвим подобаващо. Трябва да се представим добре в този турнир. Дебютанти сме в Шампионската лига, но бяхме дебютанти и в "А" група. Приоритет стои да направим една добра подготовка и да стигнем максимално далеч в евротурнирите.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки