Тодор Славов стартира в рали „България” 2012

Екипажът на Булбет Рали Тим Тодор Славов и Добромир Филипов (Рено Клио R3) ще стартира в рали „България” 2012, четвърти кръг от Европейския рали шампионат за тази година.

Тодор Славов стартира в рали „България” 2012
Екипажът на Булбет Рали Тим Тодор Славов и Добромир Филипов (Рено Клио R3) ще стартира в рали „България” 2012, четвърти кръг от Европейския рали шампионат за тази година. Състезанието в Боровец ще е първото рали на Славов и Филипов след близо 10 месечна пауза. Двамата варненци стартираха за последно в чешкото рали „Барум” в края на август миналата година, но тежка повреда в двигателя ги принуди да прекратят програмата си в континенталния шампионат.
 
През този сезон Тодор Славов записа един старт в планинския шампионат. Пилотът на Булбет Рали Тим участва в домашното си планинско „Варна”, което бе организирано и от неговия клуб. В състезанието край Аладжа манастир, Славов показа познатата форма и убедително спечели надпреварата между автомобилите с един двигателен мост.

„Рали „България” ще е нашето първо сериозно състезание през тази година. Повредата в рали „Барум” миналата година до голяма степен ни попречи да направим повече състезания през 2011 година, а и да започнем по-рано тазгодишния сезон. Благодарение на субсидията от Министерството на физическото възпитание и спорта, успяхме да подготвим автомобила до някаква степен. За съжаление, успяхме да подменим много малко от необходимите части и затова ще стискаме палци Рено-то да издържи дългото и тежко рали „България” – споделя пилотът на Булбет Рали Тим.

За първи път от доста време, Славов и Филипов ще имат и реална конкуренция в своя клас. Освен варненците в клас 5 ще стартират още два автомобила – българския пилот Антон Титов (Ситроен DS3 R3T) и швейцареца Фреческо Парли със същият автомобил.

„За нас е радващо, че ще имаме пряка конкуренция в класа. Досега винаги се борихме с по-силните автомобили, защото стартирахме сами в групата и това бе донякъде демотивиращо. Надявам се да зарадваме публиката с хубава битка и атрактивни минавания” – завършва Тодор Славов.
 

Рали „България” 2012 ще стартира в петък вечер пред хотел „Рила”, а непосредствено след церемониалния старт започва и етапът „Боровец”. В събота предстоят етапите „Бели Искър”, „Боровец – Радуил”, „Мухово” и „Славовица”, които ще се карат два пъти. Последния ден предлага още шест етапа за състезателите – двете минавания на „Траянови врата” и „Любница”, както и „Радуил – Боровец” и „Боровец – Бели Искър”. Награждаването на победителите в рали „България” 2012 започва в 15:55 ч. в неделя пред хотел „Рила”. 

Ожие спечели рали Португалия за рекордния шести път

Пилотът с Тойота се доказа като царя на трасето в Португалия

Хорхе Мартин спечели Гран при на Франция и увеличи преднината си в MotoGP

Испанецът с аванс от 38 точки на върха

Италиански триумф на Гран при на Испания в MotoGP

Франческо Бана впечатли със смело каране

Грязин с първа историческа победа в Световния рали шампионат (ВИДЕО)

Той спечели надпреварата в WRC2 на рали „Хърватия“

Цолов 17-ти в тестовете в Барселона

Най-доброто му време беше 1:27.560 минути

Испанец пренаписа историята на Мото GP

Вижте подробности

Маверик Винялес спечели спринтовото състезание в MotoGP на пистата в Остин

Вижте подробности

Рекорден брой отбори на "EKO 12 часа на България"

Вижте подробности

Потвърдено: Собствениците на Формула 1 взеха и MotoGP

Сделката ще бъде завършена до края на календарната година

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки