1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Стойчо Младенов: Не съм получил 1 стотинка, откакто съм в ЦСКА (+ВИДЕО)

Стойчо Младенов: Не съм получил 1 стотинка, откакто съм в ЦСКА (+ВИДЕО)

Това не е бил най-важният фактор в работата ми. Затова никога не съм продумал

Стойчо Младенов: Не съм получил 1 стотинка, откакто съм в ЦСКА (+ВИДЕО)

Не съм получавал заплати както аз, така и моят екип, разкри старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов, предаде репортер на Novsport.com от стадион "Българска армия". "Това не е бил най-важният фактор в работата ми. Затова никога не съм продумал", уточни обаче той.

На въпрос докога смята да работи без пари, наставникът на "армейците" каза: "Докато ме изгонят". Но уточни: "Аз не работя без пари. Но нека не говорим за това".
 
"Все още има какво да се яде вкъщи. За футболистите мисля, че повечето неща са платени, но нека да не коментираме тази тема", призова Екзекутора на Ливърпул.

Той обаче подчерта, че никога не му е минавало през акъла да напусне ЦСКА. "Работех в чужбина и мечтаех да се върна в ЦСКА", каза Младенов. 

55-годишният специалист заяви, че винаги казва онова, което си мисли. "Право куме в очи. Това не е най-важното (че не е получавал заплата). Не мисля, че е тежка (ситуацията). Има собственици, които трябва да питате. Аз не отговарям за пари. Вие пишете, че аз крада пари", каза той и определи тези информации като несериозни. 

Младенов разкри още, че най-големият му проблем в момента е свързан с лятната селекция на тима. "Унил не мога да кажа, но замислен доста, защото ми се искаше в днешния ден да водя това, което исках да водя – както е било предишните два пъти."

"Много са причините, но да не го коментираме това, гледаме напред." 

Селекцията е много важна. Очакваме днес да дойдат трима футболисти. Ще видим – ако дойдат и минат успешно медицинските прегледи, в понеделник ще подпишат договори", каза той, но не пожела да разкрива имена.

Но добави: "Като разградена кошара сме малко. Вие си ги знаете (новите попълнения), аз няма да ги казвам. Достатъчно информация излиза от клуба. Предпочитам да запазя мълчание. Ще коментирам след лагера в Холандия като се върнем."

"Нови, само когато се подпише договор. Селекцията е процес. Не е тайна, че това, което искахме да привлечем като имена и първи изпълнителни, не се осъществи. Това не означава, че селекцията няма да бъде успешна, така че на този етап нищо не мога да ви кажа като имена."

"На родния пазар всичко добро е заето, така че сме ориентирани към чужбина. Единият от вариантите бяха футболистите на Литекс. Имахме и други варианти, но те отпаднаха." 

Стойчо Младенов разкри, че освен Христо Янев, като ново попълнение може да се брои вратарят от Сливен Анатоли Господинов. "Предпочитам да не коментирам селекцията", посочи старши треньорът на "червените". 

"Никога не съм имал проблеми с Христо Янев. Ако съм имал, съм щял да ги разреша по най-добрия начин. Футболистът е един изпълнител. Това е поредната спекулация. Нямам никакъв проблем с Борис Галчев. Искам да благодаря на всички футболисти, с които се разделяме. Показаха, че са добри момчета. Някои от тях бяха с по-лимитирани качества, но аз им благодаря", използва възможността за това бившият нападател от село Плоски. 

Днес той изведе само 7 футболисти за крос в Борисовата градина. 10 души пък минаваха прегледи на "Царско село"
. В момента полевите играчи наброяват 14, съобщи Младенов. 

"Ще привличаме на всички постове, ще засилим конкуренцията на почти всички постове", обяви той. 

"Тошко (Янчев) е на прегледи, няма подписан договор за момента, но не мисля, че това е проблемът". 


"Настроението е добро, започваме работа. Би трябвало всеки да се чувства щастлив за това, че работи в ЦСКА", посочи Младенов. 

"Не мога да определям трансферната политика. Ако за Мораеш дойдат 5 млн., няма луд, който да не го продаде. На мен ми се иска да идват играчи за по 2-3 млн. евро, ама нещата не стоят така. С изключение на Лудогорец, всички останали клубове трудно смогват." 

"Питайте собствениците за бюджета. Не е мое задължение аз да разговарям с футболистите. Ръководителите разговарят. Преди (2003 г.) аз разговарях с футболистите да свалим с 20% заплатите им. Но сега собствениците ръководят този процес." 

Имаме футболисти, които ще бъдат преотстъпени, потвърди Младенов. "В процес на разговори сме. Имена не искам да споменавам. Селекцията е процес. Доколко ще е успешна, ще се види."

"Присо засега остава. С някои хора предприех разговори. На някои казах, че няма да разчитам", разкри Младенов и добави, че освен ясните 11 състезатели, ще има и още освободени.

Старши треньорът на ЦСКА заяви още, че всичко в клуба трябва да се промени. "Всичко трябва да се промени и ние сме хората, които трябва да го променим. Аз вярвам в собствениците. Много хора са разколебани в това отношение, но аз лично им вярвам. Виждам едно желание от тяхна страна за положителна промяна. Малко бавно става, но има старание. ЦСКА винаги се е хвалел с едно нещо – че истината не е мръсна дума."

"Бях готов да работя със Стоичков. За мен щеше да бъде чест да работя с него", разкри Младенов.

После той се обърна към феновете на отбора: "Да им се извиня, че не можахме да постигнем така нужната цел да станем шампиони. За мен второто място е провал. Надявам се със селекцията през следващата година ЦСКА да заеме мястото, което заслужава." 

В заключение той каза, че само две летни контроли на тима все още не са уточнени - първата и последната от лагера в Холандия между 26 юни и 11 юли, както и проверката на стадиона в Самоков на 23 юни. "Ще ви помоля от понеделник да ни оставите на мира в Боровец – на базата, хотела, стадиона. От първата контрола нататък ще ви се дава пълен достъп до футболисти", призова Стойчо Младенов журналистите.  



 

 

ИЗВЪНРЕДНО: МС даде Герена на Столична община

Вижте подробности

Загуба с 1:9 за юношите на ЦСКА

Септември (София) разгроми „червените“

Потвърдено: ЦСКА без Хайнц срещу Берое

Вижте какво съобщиха „червените“

„Отбор на надеждата“ с тежък жребий

Вижте съперниците на тима ни в Homeless World Cup 2024

Рупанов: Благодаря на Септември и се радвам, че съм тук

„Със сигурност моята мечта е да се върна и да вкарвам за Левски“

Великов: Вкараха ни с 1 положение след почивката

„Нормално, с човек по-малко няма как да се случат нещата“

Митов: Доволен съм от трите точки, не и от играта

„Можеше да вкараме още голове“, заяви треньорът на Септември

Септември с нова победа, прати Хебър на дъното (ВИДЕО)

Столичани спечелиха с 2:1 след ранен червен картон и дузпа на „Лаута“

Равносметка: ЦСКА с рекордна селекция

Лиъм Купър стана №1 по заплата за всички времена