1. Novsport
  2. Световен футбол
  3. Аржентина излъга Бразилия в спиращ дъха спектакъл (видео)

Аржентина излъга Бразилия в спиращ дъха спектакъл (видео)

Приятелската среща завърши при резултат 4:3 в полза на Аржентина, Лионел Меси се отчете с хеттрик

Аржентина излъга Бразилия в спиращ дъха спектакъл (видео)

Отборът на Аржентина се наложи с 4:3 срещу Бразилия в изключително вълнуващ мач, проведен на „Метлайф Стейдиъм” в Ню Джърси. По време на контролата имаше няколко обрата, а двата тима завършиха срещата с по десет души, след като в продължението на двубоя бяха изгонени Езекиел Лавеци от Аржентина и Марсело от Бразилия.

Един от първите по-интересни моменти пред една от двете врати дойде в 10-ата минута, когато Анхел Ди Мария получи възможност да отправи изстрел към вратата на Бразилия и стреля, но кълбото премина покрай вратата на Рафаел Барбоса.

”Кариоките” пък можеха да излязат с гол напред в резултата в 16-ата минута – Хълк се оказа очи в очи с вратаря Серхио Ромеро и стреля, но стражът с отлична намеса изби в корнер. Бразилците успяха да поведат в резултата в 23-ата минута, а автор на попадението бе Ромуло, който след центриране в наказателното поле на Аржентина, спря топката, след което с безкомпромисно изпълнение прати кълбото в мрежата на съперника за 1:0.

Точно когато изтичаше половин час игра от началото на срещата, Неймар можеше да удвои аванса на Бразилия, след като навлезе в наказателното поле на противниковия тим, но се забави и така и не се стигна до нов гол. Почти веднага след тази ситуация, се дойде моментът, когато резултатът бе изравнен. Точен за 1:1 бе Лионел Меси, който с много прецизно изпълнение прати кълбото покрай вратаря на Бразилия и то се оплете в мрежата му.

Само три минути по-късно аржентинците осъществиха пълен обрат. Лионел Меси бе изведен зад отбраната на Бразилия, преодоля Рафаел Барбоса и прати топката във вратата на съперника – 2:1.

До почивката бразилците се опитаха да възстановят равенството и в заключителните минути от първото полувреме Неймар и Сандро имаха възможности да отбележат попадение, но не успяха да преодолеят Серхио Ромеро. Така след 45 минути игра Аржентина водеше на Бразилия с 2:1.

Началото на втората част бе доста динамично. Хълк можеше да изравни резултата в 51-ата минута, след като от чиста позиция получи шанс да стреля и отправи изстрел, след който обаче топката премина над вратата. Последваха две отлични възможности за Аржентина – първо Анхел Ди Мария навлезе в наказателното поле на Бразилия и стреля, но вратарят на „селесао” отрази изстрела му, а малко след това Гонсало Игуаин можеше да се разпише, но след изстрела му кълбото излезе в аут.

Така се стигна до 56-ата минута, когато Оскар дос Сантос успя да прати кълбото в мрежата на Серхио Ромеро, правейки резултата 2:2. Последваха нови вълнуващи минути, а в 72-ата „кариоките” за втори път в мача успяха да поведат в резултата. Точен за 3:2 в полза на Бразилия бе Хълк. Топката бе центрирана от корнер, Серхио Ромеро понечи да улови кълбото, но не успя и то отиде в краката на Хълк, който безпроблемно прати топката в мрежата на Аржентина.

Това обаче не бе всичко в срещата. В 76-ата минута аржентинците съумяха да изравнят. Автор на гола за 3:3 бе Федерико Фернандес, който успя да прати с глава топката в мрежата на съперника. Кълбото първо срещна лявата греда на вратата, но после се оплете в мрежата на „селесао”.

В 85-ата минута пък се стигна до нов обрат в мача, след като Аржентина отбеляза гол за 4:3. Лионел Меси направи самостоятелен пробив и отправи страхотен изстрел от дъгата на наказателното поле, като стражът на Бразилия нямаше как да отрази удара и кълбото влетя във вратата му.

До края на мача „селесао” не успя да изравни резултата, а в продължението на срещата Езекиел Лавеци и Марсело бяха изгонени. Това обаче не повлия на крайния изход на двубоя и Аржентина спечели срещу Бразилия с 4:3.


Аржентина 4:3 Бразилия
23’ 0:1 Ромуло Борхес
31’ 1:1 Лионел Меси
34’ 2:1 Лионел Меси
56’ 2:2 Оскар дос Сантос
72’ 2:3 Хълк
76’ 3:3 Федерико Фернандес
85’ 4:3 Лионел Меси

Жълти картони: Масчерано, Гаго, Игуаин (Аржентина); Рафаел (Бразилия);

Червени картони: 
Лавеци (Аржентина); Марсело (Бразилия);

Стартови състави:


Аржентина: Серхио Ромеро, Пабло Сабалета, Езекиел Гарай, Клементе Родригес (Уго Кампаняро 88'), Федерико Фернандес, Хавиер Масчерано, Фернандо Гаго, Хосе Ернесто Соса (Пабло Гуинасо 61'), Анхел Ди Мария (Серхио Агуеро 74'), Лионел Меси, Гонсало Игуаин (Езекиел Лавеци 88')

Бразилия: Рафаел Барбоса, Рафаел (Данило 79'), Марсело, Гийерме Хуан, Бортоланка Бруно Ювини, Сандро, Оскар дос Сантос (Виктор Джулиано 59'), Борхес Ромуло (Карлос Касемиро 74'), Хълк (Лукас 83'), Неймар, Леандро Дамяо (Алешандре Пато 68')

В Саудитска Арабия: Кристиано зарадва Пиоли в дебюта му (ВИДЕО)

Португалецът откри от дузпа при класика над тима на Джерард

Платини с революционно предложение: Да играем с по 10 души

Бившият президент на УЕФА с интересна идея за ново правило

Паника във ФИФА - телевизиите не искат Световното клубно първенство

Централата не е сключила нито един договор за тв излъчване

Треньорът на Германия: Искаме да сме световни шампиони

Вижте какво каза Юлиан Нагелсман

Оман уволни треньора си

Вижте подробности

Разкритие: Пиоли става треньор на Кристиано

Бившият наставник на Милан ще поеме Ал-Насър

Херардо Мартино щастлив, че Меси се завръща

Състоянието на аржентинеца ще продължи да бъде следено

OФИЦИАЛНО: Кристиано Роналдо остана без треньор

Очаква се в следващите часове Ал Насър да обяви Стефано Пиоли

Лионел Меси се завърна в игра с два гола при победа на Интер Маями

Над Филаделфия