И Максим Жос си тръгва от Литекс

Пореден футболист напуска Литекс след ре­дуцирането на бюджета за новото първенство, научи „Меридиан Мач". Става въпрос за французина Максим Жос

И Максим Жос си тръгва от Литекс
Пореден футболист напуска Литекс след ре­дуцирането на бюджета за новото първенство, научи „Меридиан Мач". Става въпрос за французина Максим Жос. Договорът между него и клуба ще бъде прек­ратен по взаимно съгла­сие. Той е шестият иг­рач, който къса с чети­рикратните шампиони. Преди него си тръгнаха Светльо Тодоров, Сандриньо, Христо Янев, Бернард Итуа и Тиаго Мирасема.
 
Жос дойде в Ловеч преди началото на ми­налото първенство, когато треньор бе Любо Пенев. Французинът е централен защитник, но така и не бе наложен на тази позиция. Пенев го ползваше като десен бек и опорен халф. При Христо Стоичков Мак­сим по-често бе резер­ва, а в редките случаи, когато се ползваше с доверието на Камата, действаше като вътре­шен полузащитник.
 
Заради проблемите на Гриша Ганчев Литекс обяви за продажба всичките си играчи. Ако не се намерят купувачи обаче, Георги Миланов и компания остават в Ловеч и ще започнат следващия сезон.
 

Междувременно ста­на ясно, че за пръв път в новата си история „оранжевите" може да не проведат лагер в чужбина. Лятната подготовка ще протече на родна земя, като Литекс ще изиграе доста конт­роли. Има вероятност тимът да пътува до съ­седните държави за спаринги със силни тимо­ве, както бе през зима­та. Тогава ловчанлии отскочиха два пъти до Гърция, за да се изпра­вят срещу Аполон и Арис. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки