Последните два властелина на Света откриват битката в група "C" (видео)

Испания и Италия си дават среща в 19:00 часа в Гданск

Последните два властелина на Света откриват битката в група "C" (видео)
Отборите на Испания и Италия, които са последните два световни шампиона по футбол, откриват днес битката в група "C" на Европейското първенство в Полша и Украйна. 
 
Двубоят започва в 19:00 часа на "Арена Гданск", а главен съдия ще бъде унгарецът Виктор Касай. 
 
Носителите на титлата от последното издание на турнира през 2008-а година - Испания, ще трябва да се справят в тази надпревара без двама от основните си играчи - Давид Вия и Карлес Пуйол, които получиха травми през сезона с клубния си отбор Барселона. 
 
Освен това нападателят на Челси Фернандо Торес, който бе повикан в състава в последния момент, бе крайно непостоянен през изминалата кампания и по-скоро през последните 18 месеца. Въпреки колебливата си форма Хлапето най-вероятно ще бъде предпочетено като титуляр на върха на атаката, вместо Фернандо Йоренте от Атлетик Билбао. 
 
В отбрана, поради липсата на Пуйол, Рамос най-вероятно ще мине като централен бранител, а Алваро Арбелоа ще излезе на десния фланг. В халфовата линия Дел Боске едва ли ще рискува от самото начало със Сеск Фабрегас, който получи травма в прасеца във финала за купата на Испания. Това ще даде надежди на Хуан Мата и Санти Касорла да започнат турнира като титуляри. 
 
Положението в лагера на Италия пък е далеч по-страшно, след като в страната гръмна поредният скандал с уговорени мачове и черно тото. "Скуадра Адзура" обаче неведнъж е доказвала, че е най-силна именно, когато е раздирана от скандали. Най-пресният пример е световната титла през 2006-а година, след като само няколко месеца по-рано на Апенините гръмна скандалът "Калчополи". 
 
Именно заради последните скандали в Италия, бранителят Доменико Кришито бе изваден от отбора. Нападателят Джузепе Роси също няма да може да помага на своите, след като има травма, а същото се отнася и за Андреа Бардзали, който ще бъде извън терените още 2 седмици, но въпреки това е в състава на "адзурите", за разлика от стрелеца на Виляреал. 
 
Джорджо Киелини пропусна загубата с 0:3 от Русия в контрола миналата седмица, но сега ще е готов за сблъсъка с "Ла Фурия". Очаква се Даниеле Де Роси да играе като трети централен защитник, а Балдзарети и Джакерини ще се надяват на място на левия фланг за халфовата линия на Прандели. 
 
Любопитни факти
 
*Испания има 8 победи, 11 равенства и 10 загуби от Италия за всички времена, но интересното тук е, че 7 от успехите за иберийците са дошли в приятелски мачове. 
 
*"Ла Фурия Роха" е спечелиха невероятните 41 от последните си 45 мача, като последните 14 са само последователни победи. 
 
*По пътя към титлата през 2008-а година Испания отстрани Италия на четвъртфиналите след изпълнение на дузпи, при 0:0 в редовното време и продълженията. 
 
*Икер Касияс наскоро оформи 73-ата си "суха мрежа" за националния отбор. Това стана при успеха с 2:0 над Сърбия в контрола, след който Сан Икер задмина постижението от 72 мача без допуснат гол на холандеца Едвин ван дер Саар.
 
*"Адзурите" срещнаха световните и европейски шампиони в контрола през август 2011-а година, спечелена от италианците с 2:1. 
 
*Антонио Касано е топ-стрелецът на Италия в европейските квалификации със своите 6 гола
 
*Италианците са спечелили едва 2 от последните си 9 мача на Европейски първенства. В останалите 7 сблъсъка "скуадра адзура" е завършила 5 пъти наравно и е загубла 2 пъти. 
 
*Никой от сегашните играчи на Италия няма вкарани повече от 10 гола за страната си, като Тото Ди Натале и Даниеле Де Роси имат по точно толкова. 
 
Вероятни състави
 
Испания: Касияс, Арбелоа, Рамос, Пике, Алба, Алонсо, Бускетс, Силва, Шави, Иниеста, Торес
 
Италия: Буфон, Бонучи, Де Роси, Киелини, Маджо, Мота, Пирло, Маркизио, Балдзарети, Балотели, Касано


Срещата може да прогнозирате ТУК, без да е необходимо да залагате нито стотинка. Повече информация относно правилата и наградите на играта на Novsport.com може да намерите ТУК 
 
Премиер и принц ще стискат палци за Испания на финала

Премиерът на Испания Мариано Рахой и принц Фелипе ще подкрепят Ла Фурия от трибуните на стадиона в Киев по време на финала на европейското първенство срещу Италтия.

Дел Боске: Не съжаляваме, че не изхвърлихме Италия

"Никога няма да съжаляваме, че не завършихме наравно срещу Хърватия в групата, за да елиминираме Италия. Това нямаше да бъде честно спрямо футбола", заяви селекционерът на Испания Висенте Дел Боске.

Фенове на Германия и Италия се млатиха

Сблъсъци между привърженици на Германия и Италия е имало снощи в град Волфсбург, намиращ се в германската провинция Долна Саксония.

Прандели: Испания е абсолютен фаворит на финала

Селекционерът на Италия Чезаре Прандели подчерта, че неговият тим е аутсайдер във финала на Евро 2012 срещу Испания, въпреки победата над Германия с 2:1 в снощния полуфинал.

Премиерът на Италия иска да присъства на финала на Евро 2012

Премиерът на Италия Марио Монти иска да присъства на финала на Европейското първенство по футбол на 1 юли в Киев. Скуадра Адзура ще спори за трофея срещу защитаващия титлата си Испания, след като снощи победи Германия с 2:1.

УЕФА изуми: Португалец ще свири финала

Педро Проенса ще ръководи финалната среща на Европейското първенство по футбол в Киев, където в неделя ще се срещнат отборите на Испания и Италия.

Героят Балотели: Това бе най-чудесната нощ в моя живот

Това че моите роднини, близки и приятели дойдоха на този мач, ми даде сили

Буфон се кара: Щяхме да паднем с 2:9, ако бяха изравнили

Когато можеш да вкараш седем гола на Германия, трябва да вкараш седем

Италианците празнуват и във Варшава, и в Рим (ВИДЕО)

Тифозите дават отбора за пример на премиера Монти

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки