Десетки хиляди ще живеят активно на 24 юни в София

За седма поредна година на 24 юни 2012 г. кметът на София Йорданка Фандъкова, някои от най-звездните имена от света на спорта и Нестле България ще поведат хиляди столичани на пешеходен поход от НДК до Южния парк под мотото ЖИВЕЙ АКТИВНО!

Десетки хиляди ще живеят активно на 24 юни в София

За седма поредна година на 24 юни 2012 г. кметът на София Йорданка Фандъкова, някои от най-звездните имена от света на спорта и Нестле България ще поведат хиляди столичани на пешеходен поход от НДК до Южния парк под мотото ЖИВЕЙ АКТИВНО!. Мащабната инициатива за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот по традиция се провежда под патронажа на Столична община и лично на кмета на София.

С всяка изминала година кампанията придобива все по-мащабни размери, увеличавайки обхвата от активности и участници в планираните инициативи. Тази година преди традиционния пешеходен поход от пилоните на НДК до Южния парк, отново ще се проведе велопoход по инициатива на Столична община. Велопоходът ще стартира в 10:00 ч. от театър „София”. Колоездачите ще преминат по велоалеята, водеща до НДК, за да популяризират здравословния и активен начин на живот. Към тях от паметника на Съветската армия ще се присъедини масов поход на ентусиасти, които се придвижват с алтернативни безмоторни средства – ролери, тротинетки, скейтборд и др. Двата похода ще се отправят към пилоните на НДК, където традиционно ще се състои официалното откриване на кампанията. Заедно със събралите се пред НДК пешеходци, колоездачите и ентусиастите с алтернативни безмоторни средства ще се отправят по бул. Витоша в мащабен многохиляден поход към Южния парк.

10 локации в парка, на които ще са организирани различни спортни демонстрации, ще очакват всички фенове на активния начин на живот. Състезания, концерти, спортни активности, игри в областта на балансираното хранене и здравословния начин на живот, интелектуални куизове и семейни състезания са само част от изненадите, които тази година организаторите са подготвили за най-активните.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки