СНИМКИ: Девойките на Черно море Одесос станаха шампионки на България

На финала воденият от треньора Венци Гечев тим от Морската ни столица, победи Шампион (София) с 67:60, съобщи кореспондент на Novsport.com

СНИМКИ: Девойките на Черно море Одесос станаха шампионки на България

Отборът на Черно море Одесос (Варна) е новият баскетболен шампион на България за девойки старша възраст, съобщи кореспондент на Novsport.com.

На финала воденият от треньора Венци Гечев тим от Морската ни столица, победи Шампион (София) с 67:60. Третото място и бронзовите медали отидоха у отбора на Рилски спортист (Самоков). В малкия финал възпитаничките на бившия национален селекционер Иван Липичев се наложиха над отбора на Нефтохимик с 60:65.

Местата от пето до осмо си разпределиха Славия, НСА, Дунав (Русе) и домакините от Монтана. Пет индивидуални награди бяха връчени по време  на официалното награждаване.

Две от тях грабна Борислава Христова от Черно море Одесос, която стана баскетболистката с най-много отнети топки, а със 133-те точки, които вкара стана и топ-реализатор на турнира, който се проведе в зала “Младост” в Монтана.

За най-добър борец под коша бе определена Даяна Цекова (Дунав Русе), а Лора Василева (Славия) взе приза за състезателката с най-много асистенции.

Най-престижната индивидуална награда, тази на най-полезен състезател MVP на финалния турнир отиде у капитанката на шампионките от Черно море Одесос Ива Костова.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки