Франция ще опита да потопи Англия в битката на скритите фаворити (видео)

Класическото съперничество между "петлите" и островитяните дава начало на битката в Група "D" от 19:00 ч. в Донецк

Франция ще опита да потопи Англия в битката на скритите фаворити (видео)

Франция и Англия дават началото на борбата в последната Група “D” на Евро 2012 в Полша и Украйна. И двете страни започват турнира в ролята на скрит фаворит. По-малкото напрежение може да се окаже плюс за селекциите на Лоран Блан и Рой Ходжсън, които не са спрягани за еврошампиони.

За „петлите” и островитяните двубоят ще бъде особено важен, защото е първи и определя настроението в двата лагера за следващите битки. Срещата започва точно в 19:00 часа българско време на стадион „Донбас Арена” в Донецк. По-късно от 21:45 часа домакинът Украйна излиза срещу Швеция.

Отборът на Рой Ходжсън е раздиран от кадрови проблеми.  Големият отсъстващ е звездата в атака Уейн Рууни, който е наказан за първите два мача. Той ще бъде на линия чак за мача с Украйна на 19 юни. Поради контузии преди турнира от състава отпаднаха Франк Лампард, Гарет Бари, Гари Кейхил и Джон Руди. Джон Тери и Скот Паркър също не бяха напълно здрави до последно, но са готови да започнат от първата минута. Ходжсън бе назначен за селекционер едва месец преди старта на Евро 2012 и тръгна с две минимални победи с 1:0 в контроли срещу Норвегия и Белгия. Островитяните показаха завидна концентрация в защита, но създадоха малко положения. Треньорът избра да остави у дома Рио Фърдинанд, което заформи огромна дискусия дали това решение е било правилно. Сега обаче Ходжсън ще трябва да се оправя без опитния Рио. Цяла Англия разчита на Ашли Йънг, който взе култовия номер 10 за турнира, да води тима напред в отсъствието на Рууни. Смъртта на бащата на Джърмейн Дефоу намалява шансовете на нападателя да се появи в този мач, което е шанс за Анди Керъл да се докаже, ако нещата не потръгнат.

Франция показва едно променено и по-красиво лице под ръководството на Лоран Блан. „Петлите” са в страхотна серия от 21 поредни мача без загуба и имат историческото предимство в преките двубои с Англия. Преди 8 години на старта на Евро 2004 в Португалия, Англия и Франция отново застанаха един срещу друг, като тогава французите се оказаха на печелившата страна.

Сякаш те са с малко по-големи шансове да измъкнат победата, но англичаните винаги са готови на всичко, за да повторят единствения си голям успех до момента на национално ниво – световната титла през 1966 година, когато албионците бяха домакини на Мондиала.

Според френските медии Лоран Блан ще заложи срещу Англия на същи състав, който разгроми Естония с 4:0 преди няколко дни. Ако очакванията се оправдаят, французите ще играят със следните 11: Лорис – Дебуши, Рами, Мексес, Евра, Кабай, Диара, Малуда, Рибери, Насри, Бензема. Ян М'Вила получи контузия седмица преди началото на турнира и едва ли ще бъде рискуван още тази вечер.

В Донецк ни очаква една истинска класика. Така че в 19:00 всички по местата пред телевизорите и нека по-добрият победи!

Екипът на Novsport.com предвижда труден успех за Франция, като се има предвид колебливата игра на Англия при Рой Ходжсън до момента и липсата на Уейн Рууни.

Участвайте в нашата игра ТУК и спечелете солидни парични награди, като познаете точния изход на мача!

Прогноза на Novsport.com: 1
Коефициенти на Tempobet.com: Франция - Англия (1,X,2)  2.65   3.10  2.75

 

Критики към немски национали, които не пяли химна

Част от германските футболни национали получиха критики и бяха обвинени в непратриотизъм, тъй като не са пяли химна преди злополучния полуфинал на Евро 2012 срещу Италия, загубен с 1:2

1 милиард стигна оборотът на чейндж-бюрата в Украйна по време на Евро 2012

Чуждестранните фенове, които са посетили четирите украински града на Евро 2012, са направили оборот на чейндж-бюрата за около 1 милиард долара

Андрес Иниеста дарява премията си

Избраният за най-добър играч на Евро 2012 ще помогне на пострадалите от пожарите в района на Валенсия

Французите останаха без премии след Евро 2012

Парите бяха замразени след скандалите, Дидие Дешан поискал седмица да обмисли дали да поеме "петлите"

Насри и още трима френски национали ще отнесат наказания за лошо поведение

Френската футболна федерация започна производство срещу Насри, Бен Арфа, М'Вила и Менес

Рууд Гулит: Испания няма слаби места

Холандецът призна, че дори тимът знаменитият тим на "лалета" от 1988-а бледнее пред сегашната Ла Фурия

Общо 600 са арестуваните на Евро 2012

“Това е доста по-малка цифра от очакваното", споделя министърът на вътрешните работи на Полша Яцек Цикоки

Лепнаха космическа цена на Марио Балотели

Желаещите да се сдобият с нападателя на Манчестър Сити трябва да заплатят умопомрачителните 250 млн. евро

Икер Касияс към съдиите на финала: Респект за Италия (видео)

Стражът на европейския шампион Испания моли реферите да свирят края по-бързо и да избавят "Скуадрата" от мъките

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки