Радо Стойчев потвърди: Тръгвам си /видео /

Матей Казийски също ще се оттегли от националния отбор

Радо Стойчев потвърди: Тръгвам си /видео /

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Радостин Стойчев потвърди, че ще се оттегли от поста, ако президентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) инж. Данчо Лазаров, както и всички членове на Управителния съвет, не подадат оставки.

Това на практика означава, че специалистът ще оваканти поста преди Олимпийските игри в Лондон тази година, тъй като самия Лазаров днес обяви, че няма да си тръгне от родната федерация.

Радостин Стойчев остана твърд в решението си да напусне националния отбор при липса на промени в ръководството. ”До момента няма подадена оставка от г-н Данчо Лазаров. Потвърждавам предварително обявеното от мен и ще предприема действия по прекратяването на договора ми”, каза Радо Стойчев на нарочна пресконференция, предаде репортер на Novsport.com.

Стойчев извади наяве и трите причини, поради които напуска. „Причините да поискам оставката на Лазаров са три. По много емоционален начин исках да ви разкажа всичко, през което преминахме аз и състезателите през последните година и половина. Моето уволняване от федерацията беше само мотивът, а не причината да поискам оставката на Данчо Лазаров. Реалните причини са три."

"1. Неефективно управление на федерацията
- Скандали във всички първенства, незавършилото волейболно първенство, служебната победа във финала;
- УС от над 20 членове на федерацията - даже големи компании нямат 20 човека УС;
- Липса на мандатност на членовете на УС и президента;
- Основателни съмнения за съществуването на фиктивни клубове с цел мнозинство при взимането на решение; призовавам да се извърши проверк
- Скандалите на предишната Олимпиада
- Конфликтът на интереси, предвид факта, че Лазаров е президент на федерацията и собственик на клуб, има по договор по-голяма част от състезателите в националния отбор
- Редица други безпринципно взети решения

2. Непрозрачно управление на финансите
- Липсва информация по отношение на приходите от реклами, спонсори и ТВ права
- Няма отделна точка за приемане на одиторски доклади; това създава съмнения, че това се прави целенасочено

3.Неизпълненеие на конкретно поети задължения от федерацията в моя договор
- Става въпрос за стратегическото развитие на волейбола
Стойчев цитира и точка от своя договор: „БФВолейбол ще доразработи до 2011 година програма за развитие на волейбола за следващите 5 години, съгласувани с националния треньор.  Ще разработи стратегия за вътрешното първенство по волейбол, строги правила за клубове и президентите, задължително създаване на ДЮШ, квалификации за треньорите, треньорски курсове, организиране на първенства, построяване на волейболни площадки, създаване на Б национален отбор, предаване на волейбола по ТВ

„Има и много други неизпълнени части от моя договор
”, подчерта Стойчев.

Потвърждавам решението си да предприема действия за напускане. Не искам оставката на УС на федерацията, за да заема какъвто и да било пост в управлението. Считам, че има предостатъчно основания за подаването на оставка не само на Данчо Лазаров, но на всички членове на УС. Казвам и потвърждавам, че не искам след мен да е потоп. Искам след мен да стане по-добре, не искам никой да си тръгва с мен. Тези хора, които бяха в залата, ме накараха мен и момчетата да се чувстваме по невероятен начин. Знаете ли колко съобщения и писма получих от хора, които не знам откъде ми имат телефона. Чух от федерацията, че аз съм организирал протестите и съм разпечатал и дал фланелки на хората. Аз дали биха направил подобно нещо?”, попита треньорът и сам си отвърна: „Не, и затова си тръгвам”, емоционално заяви Стойчев и допълни.

„Не искам да си мислите, че като си тръгвам искам да разруша всичко, за да докажа на някого нещо. Можех да ви кажа много пикантни подробности. До такава степен съм огорчен от това, което правят, говорят и вършат някои хора, че не бих искал да влизам в спор с тях. Не вярвам, че тези 20 души от УС ще подадат оставка, но това не ми печи да се боря. Не само аз и Матей искаме това.

Стана ясно още, че специалистът ще бъде последван в каузата си от най-голямата звезда на родния волейбол – Матей Казийски, който също обяви решението си да напусне заради управлението на федерацията.

„Аз съм крайно разочарован от управлението в нашата федерация. И тъй като аз нямам власт да искам и да взимам оставки, искам да кажа, че аз се оттеглям от българския национален отбор”, каза Казийски.


Родни волейболни съдии положиха успешно изпит в международен курс

Вие сте бъдещето, обяви Любо Ганев

Любо Ганев разкри кои са отказали да играят за националния отбор

Президентът на федерацията сподели няколко имена

Бленджини: Искам отдаденост на 100%

Новият селекционер на мъжкия ни национален отбор по волейбол беше представен днес

"История на бъдещето" - филм за волейболния "Левски" с премиера на 15 май

250 фенове получават шанса да присъстват на специалното събитие с шампионите при мъжете, бронзовите медалистки при жените и съмишлениците по пътя напред

Удар за волейболистите ни: Алекс Николов аут за цялата Лига на нациите

Най-добрият млад волейболист ще се оперира от дискова херния

Официално: Левски представи Тодор Скримов

Посрещачът подписа за 3 години и коментира трансфера

Цветан Соколов вицешампион в Русия

Локомотив (Новосибирск) финишира 5-и във волейболното първенство

Трансферен удар във волейболния Нефтохимик

Вижте звездата, която привлякоха бургазлии

Симеон Николов: Играя своята игра

Вижте какво каза младият разпределител на Левски

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки