1. Novsport
  2. Волейбол
  3. Голямата звезда Матей Казийски се оттегли от националния отбор по волейбол /видео/

Голямата звезда Матей Казийски се оттегли от националния отбор по волейбол /видео/

"Моето решение е да напусна също", заяви Казийски на съвместна пресконференция с Радостин Стойчев, който също си тръгва

Голямата звезда Матей Казийски се оттегли от националния отбор по волейбол /видео/

Голямата звезда на българския национален отбор по волейбол Матей Казийски сподели съдбата на селекционера Радостин Стойчев и обяви, че също се оттегля от националния отбор.

"Моето решение е да напусна също", заяви Казийски пред репортер на Novsport.com на пресконференция в зала "Арена Армеец".

Матей Казийски посочи сегашните управници на БФВолейбол като основна причина за радикалното си решение. Според него волейболните шефове, начело с Данчо Лазаров работят изцяло във вреда на България и той не може нито да им има доверие, нито да работи с тях.

"Лично смятам, че техните решения са изцяло в ущърб на българския волейбол. Смятам, че те да провокирани от лични интереси и цели. След всичко, което се разигра в предишната квалификация, е редно те да си подадат оставките. Трябва да си поемат отговорността, да си признаят грешката и да си отидат. Аз не мога да взимам оставки, аз мога да напусна българския национален отбор. Аз не мога да работя с тези хора, не мога да им имам доверие. По тази причина моето решение е да напусна.", обяви Казийски.

Той си остави вратичка един ден да се върне в националния отбор. „Смяната на ръководството на федерацията е основно изискване. Това, което би ме върнало, е, че този отбор ще израсте и ще върви напред. Смятам, че феновете заслужават един волейбол на ниво. С тези хора във федерацията не мисля, че това е възможно. Трябват други хора, с нови идеи и желание за работа, не с лични, а с идеалистични цели.”