Лазаров: Аз помолих премиера Борисов да ходатайства за оставането на Стойчев (+ВИДЕО)

Исканията на Радо бяха безумни, каза президентът на волейболната федерация

Лазаров: Аз помолих премиера Борисов да ходатайства за оставането на Стойчев (+ВИДЕО)

Президентът на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров заяви, че той лично е помолил премиера Бойко Борисов да ходатайства за оставането на Радостин Стойчев след прибързаното, както самият Лазаров го определи, решение селекционерът да бъде освободен от поста си след отпадането на България от първата олимпийска квалификация в София. 

Лазаров заяви: "Искам да ви припомня фактите – България получи правото да организира европейската олимпийска квалификация, първата – и това беше безспорен успех от БФВолейбол. Но това нямаше как да се случи, ако не бяхме получили много сериозна финансова помощ от държавата и без тази залата. 500 000 лв. ни струва само тази квалификация, които бяха платени от министерството и ние ги преведохме на Европейската конфедерация. Следващата квалификация ние бяхме изправени пред една много голяма трудност предвид решението дали да се кандидатираме за нея. Аз имах среща с Борисов. Споделих му за тези възможности, че може да организираме втора и то само ако Германия или Италия победят, или Сърбия. Ако една от тези три страни… Ако са Германия или Италия, ние можехме да организираме. Ако Сърбия беше, щеше да отидем в Япония на нейното място. Тогава наистина много силно ни озадачи първото изявление, което направи Радостин след тази квалификация. Но по-интересното е друго – тогава, когато ние взехме едно решение, когато, откровено ви казвам, направихме преоценка и наистина прибързахме тогава с неговото освобождаване. Наистина прибързахме. След това беше тази среща с премиера, след което УС отмени това решение, давайки възможност на Радостин да води отбора до Олимпийските игри и на Олимпийските игри. Аз лично помолих Борисов за неговото ходатайство и намеса в този труден момент. Но при първия и при втория път, Стойчев продължаваше да иска неизпълними неща. Просто като процедура е абсурд да си даде УС оставката. Благодаря на премиера. Отборът беше изоставен преди втория турнир от Световната лига. Това са фактите, така че ние сме принудени да вземем тези решения. Български волейбол ще има и преди и след Радостин, и преди и след нас"

"Над 2 млн. лв. струват тези квалификации", добави Лазаров. 780 000 евро пък са отишли само за организиране на втората квалификация

Вчера Радостин Стойчев заяви, че след като не е изпълнено условието му президентът на БФВолейбол да си подаде оставката, то той предприема действия, насочени към прекратяване на договора си с федерацията. Лазаров обаче съобщи, че до този момент оставката на Стойчев още не е депозирана.  

"До този момент във федерацията не е постъпила оставката. Редно е тя да постъпи като аргумент. Явно е, че ще продължаваме да си говорим през медиите." 

"Каним Стойчев да участва на Общото събрание в четвъртък", обяви Лазаров. 

Относно решението на Матей Казийски да последва Радостин Стойчев, президентът на федерацията по волейбол каза: 

"Вратите на Матей са широко отворени за връщането му в националния отбор.

"Не само за него. Всеки, който иска да играе в националния отбор, е добре дошъл”, добави Любо Ганев. 

Данчо Лазаров каза още: "Целият щаб ще бъде в пълен състав, с изключение на Николай Николов и Радо Стойчев. Днес отборът заминава за Аржентина. Имаше проблеми няколко дни със списъка с играчите, които трябваше да пътуват. Вече списъкът е изяснен." 

 
"Георги Петров и Найден Найденов ще водят отбора в Аржентина и Португалия. Като за старши треньор определихме Найденов. До преди започването на тази пресконференция, имахме среща с целия отбор, с всички треньори, физиотерапевти, масажисти и целия щаб." 
 
"Много силно ни изненада (оставката на Стойчев), тъй като, откровено казано, очаквахме той да води отбор на Олимпийските игри, още повече че под негово ръководство този отбор спечели квалификацията. И след като разбрахме за това негово искане да си подаде оставката, естествено, че това не беше прието с възторг от присъстващите членове на УС, но ние сме принудени от обстоятелствата да вземаме бързи решения, тъй като част от отбора излиза в почивка, другата отива на Световната лига в Аржентина и Португалия." 

120 000 евро е заплата на Радо Стойчев на сезон, стана ясно на пресконференцията.
В това число влиза и възнаграждението на Камило Плачи.  


Лазаров разкри нещо любопитно, което до този момент не е било изнасяно в медиите: „Пенсионно-осигурителната компания „Доверие” ни покани на среща с Радостин Стойчев. Желанието на компанията беше нещата да бъдат туширани, томахавките – заровени, и да гледаме напред към Световната лига и към Олимпиадата. Аз казах и пред Стойчев и пред тях, че ако от наша страна са допуснати грешки, които са засегнали Стойчев, аз съм готов да си върна думите назад. Публично заявих пред г-жа Петкова, че съм съгласен на това, но ако Стойчев се откаже от безумните си искания. Не мога по друг начин да го кажа, защото неговите искания са такива. Той постави неизпълними условия, но обеща на другия ден да си я даде своята (оставка). За съжаление ние положихме големи усилия да привлечем тази компания и те ще продължат да ни помагат. Но това може да доведе до значителни финансови съкращения за федерацията. 


Гледайте пълен запис от пресконференцията на БФВолейбол!!!

 

Любомир Ганев: Успех, спортисти! Днес е вашият ден

Президентът на волейбола с обръщение по повод празника

Волейболистките паднаха от Япония

Вижте подробности

Операцията на Алекс Николов се отлага

Волейболният ни национал страда от дискова херния

Министър Глушков бе гост на премиерата на филма за ВК Левски – „История на бъдещето“

Министърът на младежта и спорта уважи премиерата на документалната лента

Волейболистите загубиха от Естония в контрола

След седмица националите стартират в тазгодишния турнир Лига на нациите

Започнахме със загуба във волейболната Лига на нациите (ВИДЕО)

Нашите паднаха от Нидерландия в Анталия

Дея спорт привлече словашки национал

Това е трети чужденец, който привлича бургаският клуб

Левски двоен шампион на „А1 Звезди на бъдещето до 14 г.“

Светослав Гоцев награди талантите

Атанасов и Карягин напуснаха клуба на Пламен Константинов

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки