Владо Николов: Ще сме по-слаби без Матей, ще направя всичко възможно той да е в отбора (+ВИДЕО)

"Няма никакъв проблем в междуличностно отношение в отбора", призна капитанът на "лъвовете"

Владо Николов: Ще сме по-слаби без Матей, ще направя всичко възможно той да е в отбора (+ВИДЕО)

Капитанът на националния отбор по волейбол - Владимир Николов, призна, че няма да пътува за мачовете от Световната лига в Аржентина и ще се готви по индивидуална програма, която да позволи да е на линия за финалите на световната лига. Той разкри, че по всяка вероятност няма да пътува и за Португалия, предаде репортер на Novsport.com.

Николов каза още, че не може да си обясни защо не е бил поканен на срещата с премиера Бойко Борисов, на която присъстваха Стойчев, Матей Казийски, Цветан Соколов, Андрей Жеков и Теодор Салпаров.

"Това е страхотен въпрос, на който не мога да отговоря. Не знаех за такава среща, не съм бил поканен на тази среща. Според мен не е нормално да не съм поканен".

Николов призна също, че не е разговарял с подалия оставка Радостин Стойчев: "Не съм говорил с Радо Стойчев. Последно се видяхме на пресконференцията след мача, а след това говорихме и в хотела. Благодари ни за усилията и всичко, което сме направили и обеща да поеме вечерята на отбора".

Относно решението на Матей Казийски да напусне националния тим, Владо каза: "Отборът ще е по-слаб без Матей Казийски на олимпиадата. Ще направя всичко, което е в моите възможности Матей да е в този отбор за финалите на Световната лига и олимпийските игри. Горещо искам да направим нещо по-добро на олимпиадата, а това означава Матей Казийски да играе с нас. Не знам дали има нещо, което бих могъл да направя, но ако има такова нещо – ще го направя", каза Николов.

Той заяви, че според него не е бил сега моментът Стойчев и Казийски да напускат отбора, тъй като това е внесло допълнително напрежение в съблекалнята: "Категорично неприятна ситуация. Аз вече не знам какво да кажа, за да не се обърне срещу мен. Аз нямам положителен ход. Задължен съм да говоря пред медиите като капитан. Според мен не беше сега точният момент, защото се създаде напрежение в отбора. В началото не се усещаше, после започна да се усеща. Каквото е станало, станало. Оттук нататък трябва да гледаме напред. Защото катко Любо и Боре се изказаха, волейбол е имало и преди и след нас". 

"Как функционира да кажем всяка една йерархия, състезателите избират треньорите или треньорите избират състезателите. Аз не разбирам, обяснете ми". 

"Имах лични проблеми, които предпочитам да си останат лични. Няма никакъв проблем в междуличностно отношение в отбора", довери още Владо Николов. 

На въпрос дали би дал капитанската лента на Матей Казийски, Николов отговори: "Разбира се".

Ветеранът разкри още, че не е притеснен от факта, че не е играл в последните два мача с Франция и Египет: "Не се притеснявам, тъй като от работата, която съм имал със Стойчев, съм установил, че той е професионалист. И ако е преценил, че Цецо в дадения мач е по-подготвен от мен, предполагам, че ще играе той. А когато аз, аз. 

"Аз доколкото разбрах ще почивам утре. В четвъртък и петък ще съм на тренировка. Не е ясно кой ще ни тренира", завърши капитанът на България. 
 

 

 

Любомир Ганев: Успех, спортисти! Днес е вашият ден

Президентът на волейбола с обръщение по повод празника

Волейболистките паднаха от Япония

Вижте подробности

Операцията на Алекс Николов се отлага

Волейболният ни национал страда от дискова херния

Министър Глушков бе гост на премиерата на филма за ВК Левски – „История на бъдещето“

Министърът на младежта и спорта уважи премиерата на документалната лента

Волейболистите загубиха от Естония в контрола

След седмица националите стартират в тазгодишния турнир Лига на нациите

Започнахме със загуба във волейболната Лига на нациите (ВИДЕО)

Нашите паднаха от Нидерландия в Анталия

Дея спорт привлече словашки национал

Това е трети чужденец, който привлича бургаският клуб

Левски двоен шампион на „А1 Звезди на бъдещето до 14 г.“

Светослав Гоцев награди талантите

Атанасов и Карягин напуснаха клуба на Пламен Константинов

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки