Започна изграждането на базата в Коматево (видео)

Смяната на тревата и ремонтите на "Христо Ботев" трябва да стане до 15-и юли / видео /

Започна изграждането на базата в Коматево (видео)
Започна изграждането на базата на Ботев Пловдив. В присъствието на цялото административно и спортно-техническо ръководство, треньорите от школата и служителите в клуба, сутринта на 13 юни бе направена символичната първа копка на стадиона в Коматево.
 
Новината бе потвърдена от изпълнителния директор на "канарите" - Ангел Палийски, предаде репортер на Novsport.com: "Днес дадохме в 9 часа старт и първа копка на базата в Коматево. Ще се изградят 6 терена, като единият ще е маломерен, покрит. Желанието ни е терените да бъдат завършени до края на ноември, след което да започне изграждането на трибуните, които са за 6 хиляди човека. Ще има хотелска част, съблекални, фитнес център. Надяваме се в рамките на 2 години чисто технологично да завършим този процес". 
 
Директорът на „жълто-черната” футболна академия Николай Киров счупи бутилка шампанско, за спорна работата в следващите месеци, а машините запалиха двигателите и започнаха да разчистват площта от 66 декара, върху която ще бъде изградена базата. Ръководителите на Ботев си пожелаха скоро да открият супермодерната клубна база и заедно с присъстващите скромно и на крак отбелязаха старта на работата с по чаша от пенливата течност.
 
„Много съм щастлив, тъй като тук ще има обект, който няма аналог в България. Създават се всички предпоставки за развитието на футбола и талантите от школата на Ботев. Представили сме вече на ръководството проекта, по който ще се работи в академията оттук насетне. Предстоят доста промени в начина и структурата на работа. Целта поставена ни от ръковоството е след няколко години, колокото може по-малко да са те, основата на първия отбор да е от футболисти от школата на Ботев”, разкри директорът на „жълто-черната” академия Николай Киров.
 
В обекта ще бъдат вложени 8,5 милиона лева. Той ще се разполага върху площ от 66 034 кв.м. В него са включени 5 футболни терена, многофункционална спортна площадка, спортно-възстановителен център, трибуна с 2000 седящи места, леглова база и др.

Палийски заяви още, че се надява ремонтите по стадион "Христо Ботев" да приключат до 15-и юли: "Започнахме ремонта на стадион "Христо Ботев". Сутринта съм разговарял с изпълнителите и имам уверението, че до края на следващата седмица теренът ще бъде постлан. Поставили сме си срок до 15-и юли да сме готови изцяло, за да може да играем контролата си там на 4-и август".
Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

Пирин ще надвие Ботев (Вр) по пътя към спасението

Вижте подробности

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки