Батков: Няма да има промяна на собствеността, акциите са си при мен (видео)

"Мечтая и жалея в близка перспектива да имаме възможно най-много юноши в първия отбор" призна собственикът на "сините"

Батков: Няма да има промяна на собствеността, акциите са си при мен (видео)
Собственикът на Левски - Тодор Батков, отхвърли за пореден път спекулациите, че ще сдаде собствеността на клуба, предаде репортер на Novsport.com. Това стана на днешната тренировка на "сините", с която се даде начало на лятната подготовка на отбора. 
 
Адвокатът разкри, че мечтае да види в мъжкия отбор на Левски колкото се може повече кадри на клуба.
 
„Започваме с много амбиции тази година. С огромна благодарност към публиката, която три години ни изтърпя без да спечелим титла. Казах на футболистите, че не искам да печелят повече брознов медал, за мен тази година е задължително да спечелим златен и те трябва да го разберат. Ако не беше заплахата в края на сезона, можеше да я няма и тази церемония в края за медалите. Отново благодаря на публиката, че ни изтърпя“, каза Батков пред медиите.
 
„Трябва да отбележим, че с първия отбор започват подготовка и седем юноши, които са внимателно селектирани и отбрани, ще са плътно в първия отбор, а не както досега иди ми - дойди ми. Непрекъснато и ще се готвят пълноценно, като ще получават и шанс за изява. По този начин се надяваме постепенно, да направим този преход, за който аз мечтая и жалея, в близка перспектива да имаме колкото е възможно повече наши футболисти в мъжкия отбор", продължи собственикът на "сините". 
 
Той разкри, че е удовлетворен от назначаването за треньор на Илиан Илиев, който според него си е заслужил правото да води Левски: "Удовлетворен съм от идването на Илиан, това е предизвикателство и признание за него. Той нямаше шанса на други треньори да започне от голям тим, а започна като пчеличката да работи и заслужи да поеме най-популярния и любимия му отбор. Убеден съм, че този път ще сме шампиони, няма как да стане по друг начин. Сумата за бюджета е разумна, част от футболистите са свободни агенти. Двама футболисти трябва да плащаме сега, заплатите са се увеличили". 
 
"Не ме е притеснявало делото с Де Карвальо, защото ние имаме перфектна юридическа мисъл и до момента нямаме загубено дело", заяви още Тодор Батков. 
 
На въпрос дали Левски има интерес към Христо Златински от Локо (Пловдив), бизнесменът каза: "Не ми е докладвано засега, значи нямаме. 
 
Той отрече за интерес към Давид Каядо или, който и да е друг футболист на Берое: "Няма футболист от Берое, който да ни интересува, няма да привличаме играчи от този отбор", каза още собственикът на Левски". 
 
"Сега е важна силата на колектива, тук е ролята на треньора. Нищо лошо не искам да кажа за треньорите, които ръководиха Левски, най-малко за Ясен Петров, който се яви като на пожарна команда, за което сърдечно му благодаря, справи се перфектно, иначе нямаше да го има и това трето място", заяви адвокатът. 
 
Батков обяви още, че конкурентите на Левски през следващия сезон отново ще са ЦСКА и Литекс, като този път в битката се включва и Лудогорец: "Конкурентите ни ще бъдат отново същите. Тази година Лудогорец се включи много мощно, а аз не вярвам на писанията, че Литекс ще се разпадне, защото Гриша Ганчев е сериозен човек и не виждам до момента някой от юношите на клуба да е напуснал. Иначе, ако имам възможност, с радост ще привлека Георги Миланов". 
 
На въпрос на Novsport.com дали ще има някакво развитие по собствеността на клуба Батков отговори: Не, не, няма. Аз съм, акциите са си мои, при мен са, ако някой иска да ги види... Казах просто, че прекалено много се отъждествих с управлението на клуба, което не е правилно. Не съм водил още разговори с ВТБ, но се надявам да продължим договора си. Иво Тонев е мениджърът на отбора, аз съм просто акционерът".
 
Тодор Батков призна още, че е доволен от работата на Иво Тонев, откакто е поел Левски през зимата: "Да, доволен съм. Той много изстрада за тези шест месеца, защото очакванията бяха много по-големи на полусезона, заради мощната финансова инжекция от ВТБ, която получихме през януари, но видяхте какво стана. 
 
„Аз не мисля да си правя Facebook, тъй като управлявам 18 големи фирми и съм част от голяма адвокатска кантора. Просто нямам време. Не съм мислил да проведем среща с ветераните, за да спре тази война по медиите, не съм и нападал никога, просто съм се защитавал, когато честта ми е била накърнена. Колкото до Георги Иванов, той е на специализация в испански клуб. Нека завърши образованието си. Ние разчитаме на такива хора. Онзи ден бях на сватбата на един от най-големите ни футболисти – Елин Топузаков. Казах му – завършвай и идвай в Левски. Това е пътят, това е нашата политика“, продължи бизнесменът.
 
На въпрос ще има ли нов спортен директор клубът, собственикът на "сините" заяви: "Не, не, няма такава длъжност. Не съм питал Баждеков дали имаме или нямаме. Тонев си изпълнява позицията на председател на УС и изпълнителен директор", завърши Тодор Батков.
Във Франция: Юношите на ЦСКА с успехи над Монако и Лил

На силен международен турнир

Потвърдено: Солени глоби за ЦСКА, Локо Пд и Левски

Вижте всички решения на Дисципа

ЦСКА се готви без двама за последните си 2 мача

"Червените" отбелязаха рождения ден на Борис Станков

Футболист от Серия D има интерес да пробва късмета си в България (видео)

Историята на Афолаби Сойеми-Олалоде е много интересна

Георги Иванов инициира важна среща за футболната инфраструктура

Президентът на БФС търси решение на фундаментален казус

Лудогорец зове за купон: Да вдигнем заедно 13-ата

В Разград обявиха програмата по празненствата

Заги обяви групата за Ботев Пд

Белите без Томбак и Христов

ОБРАТ! Крумовград остава на "Коматево"

Новината бе потвърдена от клуба

Левски обяви програмата до визитата на Крумовград

"Сините" с открити тренировки на "Герена"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки