Областният управител на Сливен прие члена на Съвета на ИААФ

Областният управител на Сливен Марин Кавръков се срещна с члена на Съвета на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) Ахмад Ал Камали, който е и председател на Атлетическата федерация на страните от Персийския залив

Областният управител на Сливен прие члена на Съвета на ИААФ
Областният управител на Сливен Марин Кавръков се срещна с члена на Съвета на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ) Ахмад Ал Камали, който е и председател на Атлетическата федерация на страните от Персийския залив. На срещата присъства и президентът на БФЛА и АБАФ и член на Съвета на ЕАА Добромир Карамаринов по чиято покана идва в Сливен Ал Камали, както и отговорника за спорта в община Сливен Николай Даков. По време на срещата бе дискутирано бъдещото развитие на леката атлетика в региона, както и възможностите за подготовка в града на чуждестранни атлети. Областният управител на Сливен връчи почетния знак на Сливен на Ахмад Ал Камали. Гостът от Персийския залив идва в града за да наблюдава откритото държавно първенство на България по лека атлетика.

По-рано днес по време на шампионата в Сливен Силвия Дънекова (СКЛА Нови Пазар) записа постижение №2 в историята на атлетиката ни на 3000 м с преп. Тя спечели финала с резултат 9:51,14 мин. Въпреки силното бягане Дънекова остана само на 3 сек от покриване на норматив за олимпийските игри в Лондон. Тя обаче ще има възможност да го направи по време на европейското първенство в Хелзинки (27 юни – 1 юли). При мъжете в същата дисциплина Йоло Николов (СК Атлет Мездра) взе златото с личен рекорд от 8:45,71 мин. Нормативът за квота за Лондон в дисциплината е 8:32,00 мин. В скока на височина титлата при мъжете спечели Ангел Карарадев (АК „Павел Павлов”). В остъствието на контузения Виктор Нинов той победи с 220 см и заслужи премия от 100 лв от президента на клуба си Георги Павлов.
Най-добро време за сезона на 800 м

Вижте подробности

Саръбоюков със сребро в скока на дължина в Австрия

Следващият старт на българина е на Балканския шампионат по лека атлетика в Измир

В Плевен: Над 800 участници в Маратона на приятелството

Те са от над 17 националности

Тихомир Иванов покри норматив за Европейското първенство

29-годишният атлет първо се справи с конкуренцията

Ружди Ружди с пета световна титла

Вижте подробности

Зам.-министър Стоян Андонов награди шампиони на лекоатлетически турнир „Нови звезди“

Вижте подробности

Алекс Начева се завърна с победа в тройния скок

Вижте подробности

ОБЗОР: Кенийски победи на Маратон Варна, българите с бронз

Емблематичното за града събитие бе съпътствано от уникален спортен празник

Мароканец спечели полумаратона във Варна

Янислав Тодоров и Памела Ени триумфираха в бягането на 10.5 километра

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки