Спортист (Своге) под въпрос за "Б" група

Тимът няма спонсор, след като не се класира за "А" група

Спортист (Своге) под въпрос за "Б" група
Отборът на Спортист (Своге) има вероятност да не започне в обединената „Б” група през новия сезон. Това призна изпълнителният директор на клуба Христо Димитров пред Novsport.com.

„Наистина участието ни в първенството на „Б” група е под върпос. Причината е там, че не разполагаме с бюджет за професионален футбол. Търсим обаче контакти с общината и бизнесмени, които да ни помогнат.

Бяхме намерили спонсор, но условието беше да играем в „А” група. Както е известно обаче, загубихме с 0:2 от Ботев (Пд) на баража и всичко се провали. Хората искат да се рекламират в „А” група. Надявам се да намерим изход от сложната ситуация. Все пак този отбор в последните 4 години донесе много радост на града. Може би ако продължим да се състезаваме в Б група няма да имаме вече такива цели като други години да преследваме място в елита. Ще разчитаме предимно на млади футболисти”, коментира Христо Димитров.

Отборът на Спортист (Своге) получи лиценз за „Б” група. Остава до седмица-две, най-късно ръководството да заяви участие в БФС. При положение, че не се намери спонсор отборът ще се откаже от мястото си в Б група.

По всичко изглежда, че Бдин (Видин), Академик (Сф) и Черноморец (Поморие) също няма да започнат в Б група.

При тази ситуация единната „Б” група се очаква да бъде от най-много 14 отбора. Форматът й обаче ще стане ясен в началото на следващия месец, когато заседава Изпълкома на БФС.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки